Skjermbildet viser Internet Explorer 10 i Metro-versjon.

Annonse


Firefox går for Metro

Windows 8 kommer som kjent til å både benytte et tradisjonelt grensesnitt, ikke så ulikt det vi kjenner i dag, og det berøringsvennlige Metro-grensesnittet basert på de elegante «flisene».

Mozilla avslørte i går sine planer for fremtiden, og blant disse er full støtte for Metro-grensesnittet. Det er den første tredjeparts-nettleseren som får en Metro-designet utgave.

To varianter
I følge Mozilla vil den klassiske Windows-versjonen kreve lite tilpasning til Windows 8, og vil være en evolusjon av eksisterende nettleser. Metro-utgvaen, derimot, krever en ny måte å tenke på.

Det er ikke så mye informasjon tilgjengelig foreløpig, men det vi vet er at Metro-Firefox kommer til å være en fullskjermsapplikasjon, fokusert på berøring, med ny design på de tradisjonelle navigasjonskontrollene, den såkalte «Awesomebar» (adressefeltet med alle sine ekstrafunksjoner), og ha tre forskjellige tilstander (fullskjerm, 1/6 av skjermen og 5/6 av skjermen).

Annonse
En liten stund til
Prosjektet bærer preg av å være veldig tidlig i utviklingen, men vi er uansett nysgjerrige på hvordan det ferdige produktet vil se ut. Vil det være like elegant og integrert som Microsofts egne applikasjoner?

Mozilla planlegger alfa- og beta-versjoner i løpet av andre halvdel av 2012, så vi følger selvfølgelig med på utviklingen.

Les mer informasjon her og her.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse