3628686753

Annonse


Slik feirer Microsoft IE6′ død

Microsoft feirer at få bruker en av selskapets egne produkter.

– Endelig har vi tatt knekken pån’!

Men det er lov når det er snakk om en svært gammel (lansert august 2001) nettleser som tross alt Internet Explorer 6 er.

Nettleseren er intet mindre enn en sikkerhetsrisiko for brukeren og for nettet som helhet og støtter selvsagt ikke dagens nye teknologier, inkludert HTML 5 som blir den store plattformen fremover.

1 prosent

– Vi har vært like ivrige som alle andre for at nettleseren skulle forsvinne, forklarer Roger Capriotti, markedsføringssjef for IE.

Annonse


Grunnen til at kaken spises nå er fordi nye tall fra Net Applications viser at IE6 nå har mindre enn 1 prosent av nettleser-markedet i USA (0.94 prosent).

Chrome blir stadig større – IE fortsatt størst

På verdensbasis er dog nettleseren endel større med en oppslutning på 7.3 prosent i desember, det er 6.2 prosentpoeng mindre enn året før.

Uansett ser det ut til at Microsofts kampanje om å forlate IE6 som startet sommeren 2009 har gitt resultater og selskapet skal pushe IE9 gjennom Windows Update.

Nettleserkrigen som helhet ser ca. slik ut: Firefox taper brukere til Chrome som nå vokser seg faretruende stor for Internet Explorer, men Microsofts nettleser er likevel kongen med 40 prosent av markedet.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse