Zuckberg ser ikke på Amazon og Apple som konkurrenter, Google derimot...

Annonse


Dette snakket han med Jobs om

– Facebook dominerer dette, svarte Steve Jobs på spørsmål om aktørene i sosiale nettsamfunn.

Stor gjensidig respekt

De to hadde, selv om de ikke ble enige om et iTunes Ping og Facebook-samarbeid, respekt for arbeidet de gjorde i sine respektive deler av IT-bransjen.

Zuckerberg fikk selvsagt tilbud om å selge når Facebook for alvor begynte å ta av, men valgte å fortsette utviklingen selv. Det beundret Steve Jobs:

– Jeg beundrer Mark Zuckerberg. Jeg kjenner han bare litt, men jeg beundrer han for ikke å selge seg ut. Jeg beundrer han for at han ønsket å starte et selskap. Jeg liker det veldig godt.

Annonse


Hadde mange spørsmål til Jobs

– Jeg hadde mange spørsmål til ham. Emnene inkluderte hvordan man etablerer robuste team som fokuserer like mye på høy kvalitet og å lage gode ting som man selv gjør, forklarer Facebook-gründeren til Bloomberg.

Jobs’ viktigste tips til den unge gründeren var å fokusere på selskapets fokus som helhet og det å sette sammen team med ett og samme mål: kvalitet og målbevissthet.

De to snakket også om selskaps-estetikk og hvordan selskap setter sine mål.

– Ikke nødvendigvis konkurrenter

Zuckerberg hevder i intervjuet at han ikke ser på Amazon og Apple som direkte konkurrenter, men at de kan samarbeide på tvers av sine respektive områder.

Facebook og Facebooks daglige leder poengeterer at selskapet ikke ønsker å være «alt», men å være gode på sosiale tjenester.

Man vil f.eks. aldri se en egen Facebook film-app, men nettsiden ønsker å samarbeide med andre selskap som selger innhold, et godt eksempel på dette er Spotify som nå er integrert i plattformen.

– Jeg tror ikke dette kommer til å bli en situasjon hvor ett selskap vinner alt.

Zuckerberg om Google

Google derimot, har i det siste utviklet seg til å ikke bare fokusere på sine røtter i søk, men har i det siste også beveget seg over på Facebooks territorium med Google+:

– Google føler jeg på noen måter er en større konkurrent og prøver helt klart å lage sin egen liten versjon av Facebook. Jeg ser på Amazon og Apple og jeg ser selskap som er veldig på samme linje som oss.

Et utdrag fra Charlie Rose’ intervju med Mark Zuckerberg:

Kilde:
Bloomberg

Annonse