Siri er kun laget for iPhone 4S, men ser nå ut til snart å kunne fungere også på iPhone 4 og iPad 2.

Annonse


Se, det er mulig

Siri, den personlige assistenten som kun er å finne (offisielt) til iPhone 4S, har nå funnet veien til iPhone 4 og iPad 2.

Kun offisielt støttet i iPhone 4S

Det er ingen tekniske grunner til at Siri ikke kan fungere på iPhone 4. Slik ser det i hvert fall ut etter at det i helga ble kjent at den personlige stemme-assistenten, som krever datatilgang for å fungere, er portet til iPhone 4 og iPad 2.

I den første hacker-versjonen var ytelsen svært dårlig, men en oppdatering gjorde den dramatisk mye bedre noe du kan se i klippet under.

Mulig kun dager etter lansering

Det er utvikler Steven Troughton-Smith og Apple-bloggen 9to5 Mac som har fått til det mange ikke trodde var mulig på så kort tid.

Annonse


iPhone 4S var tilgjengelig første gang i amerikanske butikker fredag, altså 14. oktober, men flere som hadde forhåndsbestilt telefonen fikk den tidligere i postkassa.

– A4-CPUen kraftig nok

9to5mac.com bekrefter mer eller mindre det ikke er noen tekniske grunner til at Apple ikke kunne ha gjort Siri tilgjengelig for iPhone 4:

«iPhone 4-maskinvaren støtter Siri AI-systemet fordi det blir sagt at A4-CPUen er kraftig nok.

Vi er ikke helt sikre på hvorfor Apple har gjort Siri til en iPhone 4S-ekslusiv funksjon, men det kan være grunnet spesiell mikrofon-støtte eller fordi A5-CPUen muligens kjører Siri noe kjappere.»

Støtter ikke nett-svar

Det er dog én stor ulempe akkurat nå. Apples servere godkjenner naturlig nok ikke Siri-appen når den kjøres på en iPhone 4, så man kan kun trykke på kommandoene og se på meny-systemet til Siri og ikke snakke.

Når utviklerne har funnet ut hvordan de lurer Apples serverer til å godta kall fra Siri på en iPhone 4 og iPad 2, da blir ting langt mer interessant.

Det er nå også kjent at utvikler Sonny Dickinson jobber med en iPad 2-versjon av Siri.

Den oppdaterte versjonen av Siri til iPhone 4:

Kilde:
9to5mac

Siri er også underveis til iPad 2.

Annonse