Rihannas musikkvideo California King Bed kan fortsatt ses via streaming på YouTube. Men platebransjen har stoppet nedlastingsfunskjonen TubeFire.

Annonse


Denne vil de ikke la deg laste ned

TubeFire er til for de som vil se YouTube-videoer når de ikke er på nettet.

Stoppet i Japan
Nå kan det bli slutt for denne nyttige tjenesten, som brukes av millioner hver dag.

MUsikk-gigantene Universal, Warner, Sony, EMI og flere enn 25 andre mindre plateselskaper har nå gjennom japansk rett greid å stoppe TubeFire med umiddelbar virkning.

I tilegg vil de ha 3 millioner dollar – om lag 16 millioner norske kroner – i erstatning for det de mener er tapte salgsinntekter.

Annonse


Ulovlig tilgang
Plateselskapene hevder at folk gjennom TubeFire skaffer seg tilgang til musikk uten å kjøpe den på iTunes eller abonnere på den, som for eksempel på Spotify.

YouTube har ifølge dem blitt et fristed for gratis musikk, der musikkvideoer som bare er ment for streaming enkelt kan lastes ned og nytes hvor som helst.

Holdt på i fire år
TubeFire har holdt på siden 2007, men først nå har de tydeligvis kommet på platebransjens radar.

På Tubefires japanske nettsted ligger det nå en melding om at tjenesten er stoppet på grunn av en midlertidig forføyning utstedt av byretten i Tokyo.

Mange alternativer
Det fines mange alternativer til TubeFire, og egentlig trenger man bare et enkelt script for å laste ned en hvilken som helst video fra YouTube.

Hvordan platebransjen skal kunne stoppe dette, er uklart.

Kilde:
Torrentfreak.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse