Acers Stan Shih (han forlot sjefsstolen i 2004) er ikke imponert over nettbrett og tynne bærbare og håper bransjen snart begynner å innovere. Acer skal likevel lansere sin eget tablet, eller Tablet PC som selskapet velger å kalle dem.

Annonse


Acer-gründer tror nettbrettene dør ut

Det er Acer-gründer Stan Shih som kommer med de noe overraskende uttalelsene.

– Nettbrett kun en fase

Før Apple lanserte iPad i april 2010 var det nok mange som var usikre på om den ble en suksess og som ikke trodde nettbrett ikke ville bli en trend og skape et helt nytt marked, men slik situasjonen er per i dag er det mange som går til anskaffelse av en, og konkurransen blir tøffere og tøffere. Med andre ord: Nettbrettene har kommet for å bli i overskuelig fremtid.

Og ikke minst: Windows 8 viser at også Microsoft nå tar nettbrett på alvor med et helt nytt berøringsbasert Metro-brukergrensesnitt.

– Lær av Apple

Likevel, Shih mener hele produktkategorien vil dø ut fordi «forbrukerne ønsker produkter med lav pris og brukervennlighet», men han påpeker at Apples evne til å tenke utenfor boksen er noe selskapene som produserer bærbare er noe de andre i bransjen kan lære av.

Annonse


Gründeren mener det rett og slett ikke er nok verdi i et nettbrett og håper nå at bransjen snur og lager nye, innovative produkter.

Acer lanserer superbillig 7″

Uansett, Acer skal, til tross for Shihs negative syn på syltynne laptops og nettbrett lansere sin egen Tablet PC med 7″ panel og en veiledende pris i Statene på 345 dollar, noe som tilsvarer 1863 kroner.

Apples billigste iPad-modell koster 499 dollar (2694 kroner), altså 154 dollar (831 kroner) mer, men alle iPad-modeller har til gjengjeld et større panel på 9.7″.

Per juni 2011 har Apple solgt 28.73 millioner iPads.

Kilder:
Digitimes
Gizmodo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse