Sanford Wallace har i mange år plaget Facebook-brukerne med søppelpostinger.

Annonse


Overga seg til politiet

Amerikaneren Sanford Wallace regnes som selveste spam-kongen på Facebook. Ifølge politiet har han postet minst 27 millioner lure-meldinger fra november 2008 til mars 2009.

Kan få ti år
Nå har han selv meldt seg for politiet I California, melder BBC.

Wallace kan vente seg en straff på inntil ti års fengsel dersom han blir dømt.

Lure-videoer
Politiet hevder han laget et program som overkjørte de filtrene som Facebook har lagt inn for den typen falske meldinger han la ut.

Annonse


Meldingene hadde form som en lenke til en nettside eller video som lurte folk til å gi fra sine Facebook-kontoopplysninger.

Disse har også norske Facebook-brukere blitt utsatt for i stort monn. Om du er nysgjerrig og klikker på lenken, «suger» programmet også ut vennelisten din. Dermed blir også dine venner utsatt for lure-forsøket.

Startet med fax
Wallace ble løslatt mot kausjon på 100 000 dollar – om lag 548 000 norske kroner.

Han er opprinnelig fra Las Vegas, og skal ha holdt på med virksomheten sin helt siden 1995 – lenge før Facebooks tid.

Han startet med masseutsendelse av telefaks (!), beveget seg deretter til e-post og endte opp med å bli storspammer både på MySpace og Facebook.

Dømt flere ganger

Han har flere ganger vært i politiets søkelys, og ble i 2009 dømt til å holde seg unna sosiale nettverk, samt å betale Facebook 711 millioner dollar.

Da hadde han allerede dommer med erstatningskrav på henholdsvis 4 og 230 millioner dollar på nakken.

Skylder fem milliarder
Til sammen skylder han bortimot fem milliarder kroner, regnet i norske penger. Den delen av gjelden som gjelder MySpace (230 millionene) deler han med sin kompanjong Walter Rines.

Siden Wallace åpenbart ikke er i stand til å betale slike beløp, er sannsynligheten for at han nå havner i fengsel relativt stor.

Annonse