Politikerne i det britiske parlamentet mener regjeringen har betalt 10 ganger mer enn de skulle for IT-utstyr og tjenester.

Annonse


– Dere ble lurt trill rundt

Den britiske regjeringen har blitt rundlurt av et kartell av IT-selskaper.

Kritikk fra sine egne
Dette hevder britiske parlamentsmedlemmer. Kritikken kommer overraskende nok ikke bare fra opposisjonen i Labour, men like sterkt fra det konservative regjeringspartiet.

Den konservative representanten Bernard Jenkin hevder at det britiske statsapparatet har betalt opptil 10 ganger så mye som markedsprisen på det IT-utstyret de har kjøpt.

Drepende rapport
Som eksempel nevner han helt ordinære, stasjonære PC-er som normalt koster 350 pund (om lag 3089 kroner) i Storbritannia uten skjerm. Disse skal den britiske staten ha kjøpt for 3500 pund stykket – tilsvarende 30 894 norske kroner .

Annonse


Parlamentet har nedsatt en granskningskomité for å undersøke påstandene. Konklusjonene deres er drepende.

– Mangelen på IT-kunnskaper i regjeringen og avhengighet av kontraktører er et fundamentalt problem som kan beskrives som selve oppskriften på å bli lurt, heter det i rapporten som ble offentliggjort i dag.

Lovte å stramme inn
Da David Cameron overtok som statsminister var han nøye på å understreke at det nå skulle være slutt på overforbruk og sløsing med IT-midler.

Rapporten er nepe hyggelig lesning for ham.

Kilde:
BBC

Se også: Digi.no

Annonse