OS X Lion samarbeider ikke helt sømløst med Adobe-podukter.

Annonse


Lion krasjer 12 Adobe-produkter

Onsdag forrige uke slapp Apple sitt nye operativsystem OSX 10.7 Lion.

Får hikke
Bare det første døgnet ble programmet kjøpt og lastet ned av over en million, noe som gjør det til Apples raskest selgende OS noensinne.

Men brukere av Adobe-programmer (noe som vel gjelder de fleste av oss) har kanskje ikke så stor grunn til å være fornøyd.

For både Acrobat, Adobe Drive, Contribute, Dreamweaver, Fireworks, Flash Builder, Flash Catalyst, Flash Player, Lightroom, LiveCycle, Photoshop and Premiere Pro får hikke av Lion, melder Adobe selv.

Annonse
Her er listen
Selskapet har publisert en liste over feilene som oppstår med deres programmer når man installerer Lion. Denne finner du HER.

For Photoshop-brukere har Adobe laget et eget dokument, der de kommer med råd og tips om hvordan Lion-brukerne skal forholde seg.

Problemer med Flash og Photoshop
Såkalte droplets (automatiske bilderutiner) virker ikke med Photoshop CS5, CS4 og CS3. Problemene lar seg imidlertid løse om du følger Adobes oppskrift.

Når det gjelder Flash er det ikke så ille som Adobe trodde. De første testene tydet på uforholdsmessig høy prosessorbruk, blant annet ved avspilling av YouTube-videoer.

Disse testene viste seg imidlertid å være feil, og YouTube skal fungere like bra som med 10.6.8-versjonen (Snow Leopard).

Imidlertid er det problemer med musefunksjonaliteten i Flash Player, samt med utviklerprogrammene Flash Catalyst og Flash Builder.

Som kjent har Apple og Adobe lenge kranglet om Flash, og Apple støtter ikke Flash i iOS.

Ikke bare Adobe
Også andre programmer enn Adobe-familien har problemer med Apples nye OS. Blant annet har brukere av musikkstreameren Sonos hatt problemer.

En foreløpig liste over hvilke applikasjoner som fungerer/ikke fungerer finner du HER.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse