vlc

Annonse


Prøver å lure deg med VLC

VLC-utvikler Ludovic Fauvet går kraftig ut mot flere selskap som misbruker den populære gratis-spilleren.

VLC – Alltid gratis, uten drittvare

Videoavspilleren som spiller nær sagt alle formater uten bruk av ekstra programvare, går nå hardt ut mot minst 25 navngitte selskap og nettsider som gir bort spilleren, men har implementert drittvare og reklame, to ting som ikke finnes i den offisielle versjonen.

VLC er, og skal være, et gratis-program. Last derfor alltid ned fra den offisielle nettsiden, http://www.videolan.org/

– De sprer dritt

«Vi i VideoLAN er skikkelig lei alle disse nettsidene og selskapene som prøver å lure våre kunder til å laste ned drittvare og bryte våre vilkår ved å distribuere villedende versjoner av VLC uten å følge GPL-lisensen», forklarer Fauvet på sin blogg.

Annonse
Ifølge Fauvet er det spesielt to selskap som misbruker VLC for å spre det utvikleren kaller «dritt»: pinballcorp.com og eorezo.com/tuto4pc.com.

– Tar mye tid

Han lister opp mange fler, blant annet http://vlc.us.com, http://www.vlc.de og http://www.eorezo.com/cgi-bin/download/direct/index?c_software=vlc for å nevne noen av dem som finnes i den lange lista her.

«Resultatet er et dårlig produkt som ikke fungerer som det skal og som ikke kan slettes, som åpenbart misbruker sine brukere og deres privatliv.

For ikke å nevne at det også diskrediterer vårt arbeid som frivillige. Det er også tidkrevende, tid som ikke brukes til utvikling», skriver han på bloggen.

Kilder:
ZDnet
Etix’s Weblog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse