Skal disse folka få sette premissene for samfunnsdebatten?

Annonse


Anonymous-«medlemmer» tatt

Tre angivelige medlemmer av hacker-«organisasjonen» Anonymous( som selv hevder de verken er en organisasjon eller har medlemmer) er nå tatt av spansk politi.

Banker og offentlige servere
De tre, som alle er spanjoler i 30-åra, er ifølge politiet ansvarlige for å ha organisert og utført angrep på et stort antall nettsteder over hele verden. Nettstedene tilhører både private selskaper og regjeringer.

Blant selskapene som de skal ha angrepet er to store, spanske banker og det italienske energiselskapet Enel. Regjeringskontrollerte servere i Egypt, Algerie, Libya, Iran, Chile, Columbia og New Zealand ble også rammet i målrettede angrep – flere av dem i samband med protestaksjoner i den arabiske verden.

– Står bak PSN-angrepet
Ifølge Reuters er de tre også mistenkt for å stå bak påskens angrep på Sonys Playstation-nettverk PSN.

Annonse


Sony har tidligere hevdet at Anonymous direkte eller indirekte står bak angrepene. Anonymous har imidlertid avvist dette.

Angrep valgservere
Mest alvorlig ser spansk politi likevel på at de tre skal ha angrepet serverne som ble brukt til det elektroniske lokalvalgene i Spania den 22. mai. Samme dag angrep ifølge politiet de tre både politiet i Katalonia og en av de største, spanske fagforeningene.

Listen er enda lenger, og felles for angrepene er at de synes å være et ledd i politiske markeringer mot myndigheter og selskaper som har foretatt seg ting Anonymous ikke liker.

– Nettverk med felles idé
Manuel Vazquez, som leder datakrimavsnittet i Spanias nasjonale politi, deler ikke Anonymous egen oppfatning om at de er en «ikke-gruppe».

– Anonymous er et nettverk med en felles idé, men de har massevis av celler rundt om i verden. De bruker chat for å sette i gang DoS-angrep mot servere mot hvilken som helst nettside eller server hvor som helst, sier Vazquez til Yahoo News/AP.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse