Apple introduserte PC Free-konseptet mandag denne uken. I første rekke betyr det at du ikke behøver å koble iOS-produktet ditt til PCen og iTunes for å aktivere for første gang.

Annonse


Måtte dette bli virkelighet veldig snart, Apple

En ny Apple-patent avslører at selskapet ser på muligheten til å implementere trådløs lading med Near-Field Magnetic Resolution-teknologi (NFMR).

Nytt, spennende patent

Unwiredview.com har kommet over et nytt Apple-patent (her, PDF), der tanken er at man skal kunne lade iPhonen og/eller iPaden bare ved å ha den i nærheten av f.eks. en iMac med NFMR.

NFMR-utstyret implementeres i en iMac eller MacBook Pro og gir en radius på 1 meter foran maskinen hvor de mobilen eller nettbrettet kan hente strøm.

Aldri mer kabler foran PCen

Ikke bare avanserte gadgets vil nyte godt av dette, selvsagt, men også mus og tastatur du aldri behøver å lade eller bytte batteri i.

Apple har også tenkt på bakoverkompabilitet. I patent-dokumentet kommer det også frem at de ser på muligheten til å implementere NFMR-strømkilde i en USB-dongel om maskinen ikke har NFMR.

PC Free

Apple patenterer masse, hele tiden, men det betyr selvsagt ikke at dette kommer til å bli teknologien for trådløs lading.

Uansett er det ikke tvil om at selskapet ønsker å kutte alle kabler, noe som definitivt ble demonstrert mandag denne uken (PC Free).

Kilde:
Unwiredview

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse