sony_logo

Annonse


Sony hacket for 15. gang

Det hele begynte med at PSN ble tatt ned i påsken, etter et massivt tyveri av brukeropplysninger.

Nytt hack i natt
Siden har det gått slag i slag for stakkars Sony, som gjentatte ganger har blitt utsatt for angrep fra misfornøyde, sinte og tydeligvis teknisk kyndige aksjonister og/eller banditter.

Det siste angrepet skjedde i natt, og ble foretatt av hackergruppa LulzSec (også kalt Lulz Security). Angrepet rammet Sony Computer Entertainment Developer Network, Sony BMG, Sony Pictures i Russland og Sony Music i Brasil.

Liker Nintendo bedre
Denne gruppa var også i nyhetsbildet i går, etter at de la ut en konfigurasjonsfil stjålet fra en av Nintendos servere.

Annonse


Nintendo er imidlertid et selskap Lulz-folket har sans for, så hacket ble muligens foretatt for å hjelpe selskapet med sikkerheten.

Melding på Pirate Bay
Tonen mot Sony er derimot en helt annen.

– Sony bastards!

Slik starter meldingen som Lulz-gruppa nå har lagt ut på Pirate Bay. Og så fortsetter den nmed å forklare hvordan de har stukket av med kildekode som er stjålet fra Sonys utviklermiljø.

Se listen over alle angrepene
Det er imildertid litt uklart hvorfor Lulz-gruppa hater Sony så intenst. Men konflikten mellom «geekene» i hackermiljøene og Sony tilspisset seg utvilsomt da Sony valgte å fjerne Linux-støtten i PS3.

Siden da har protestene vært høylydte, og siden påsken har det altså vært 15 mer eller mindre alvorlige innbrudd og angrep.

En komplett liste over dem finner du på Attrition.org.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse