Dersom stjernetilbudet som Lady Gaga så ut til å tilby sine 17 millioner Twitter-følgesvenner hadde vært ekte, ville stjernen trolig vært på fattighuset i jula...

Annonse


Nå vil hun kuppe nettet

Lady Gaga er mest kjent som superstjerne med outrerte klær og friske meninger.

Møter med IT-fiffen
Mindre kjent er det at hun bruker tid og penger på IT og nettbransjen.

Hun har i det siste hatt møter både med med Google-sjefen Larry Page og med Apple-sjefen Steve Jobs.

Lukrative avtaler
Gjennom sin manager Troy Carter har hun gjort avtaler med spillselskapet Zynga om spillet «GagaVille» (en ny variant av Facebok-farsotten Farmville) og den ekslusive nettklærleverandøren Gilt om å fronte deres modeller.

Annonse
I tillegg har hun ovært i tett kontakt med Amazon om digitalt billigsalg av sitt siste album, «Born This Way», som gikk unna for under en dollar dagen det kom. Hensikten var å drive reklame for Amazons nye nettsky-lagring, Cloud Drive.

Ny portal
Sammen med den nylig avgått Google-sjefen Eric Schmidt (som fortsatt er styreformann i selskapet) er hun i ferd med å bygge opp The Backplane.

The Backplane skal visstnok bli en portal for sosiale nettverk, der blant annet Facebook, Twitter, MySpace og Apples sosiale musikknettverk Ping skal samles under ett tak.

Lite konkret
Ikke nødvendigvis med stort og smått, men med ting som gjelder fanbasen til artister som LadyGaga. Vi snakker altså om et nettverk der man på tvers av plattformene kan samle alt som angår en artist man er opptatt av – og kommunisere med alle andre som er opptatt av samme artist.

Noe mer konkret enn dette er foreløpig ikke planene. Og IT-bransjen i Californias Silicon Valley er foreløpig noe avventende, selv om storfisker fra Google er med på laget, og selveste Steve Jobs har lånt øre til Gaga og Carter.

– Kan ikke starte selskap
– Selvsagt kan folk som henne være til hjelp. Men kan Lady Gaga starte et selskap? Nei, mener IT-gründeren og investoren Jeff Clavier.

Lady Gaga har 20 prosent av aksjene i selskapet, som har en samlet akjsekapital på 1 million dollar (om lag 5,3 millioner norske kroner)

– Gjør ting vi aldri har sett før
Miljøet rundt Google har imidlertid klokkertro på dama som mest av alt er kjent for BH med fyrverkeri.

– Troy og Gaga gjør ting med kommunikasjon og forholdet til fansen som vi ikke har sett før, sier Googles viseadminstrerende direktør Gary Briggs.

Nære Google-forbindelser
Lady Gaga gjorde nylig en stor reklamekampanje for Googles nettleser Chrome.

Eric Schmidt har som kjent vært styremedlem i Apple, og regner Steve Jobs som en av sine nære, personlige venner. Det er derfor ikke så rart at Lady Gaga har blitt introdusert for ham.

Snakker ikke med Zuckerberg
Ett navn som ikke nevnes oppe i all denne kjendis-viraken er Mark Zuckerberg, sjefen for Facebook. Med sine snart 700 millioner brukere er Facebook nærmest uslåelige.

Men om det skulle skje, måtte det minst en alianse mellom Google og Apple til. Microsoft får de neppe med seg, for de er jo medeiere i Facebook.

Med andre ord kan det se ut som om Lady Gaga satser på «den andre hesten», altså de kreftene som står i mot Facebook og gjerne vil kapre sin del av det sosiale nettverksmarkedet.

Kilder:
New York Times
Techcrunch.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse