Slik ser Mac Defender ut.

Annonse


Vi hjelper deg når Apple nekter

I går kunne ITavisen.no melde at Apples OS, Mac OS X, blir stadig mer utsatt for drittvare og ikke engang AppleCare vil hjelpe deg.

Frykt ikke

Men frykt ikke, har du vært uheldig å fått det falske antivirusprogrammet «Mac Defender» installert er det lett å fjerne.

Først kan det være greit å finne ut om du faktisk er infisert med «Mac Defender», det er ganske enkelt å legge merke til.

Slik vet du om du er infisert

* Et liksom-scan-vindu later som om det har funnet skadevare på maskinen din, det bør være vanskelig å ikke legge merke til.

Annonse


* Uansett bør du også undersøke om programmet kjører i bakgrunnen uten vinduene oppe.

* Dette gjøres med «Activity Monitor». Bare Spotlight-søk etter denne innebygde Mac OS-appen, start den og se om du finner «MacDefender», «MacSecurity» eller «MacProtector» på listen over aktive applikasjoner.

* Avslutt en eller fler av dem om de er på listen.

Slik fjerner du Mac Defender

* Når prosessen eller prosessene er avsluttet kan du avinstallere «Mac Defender»

* Gå til listen over applikasjoner. Finn «MacDefender» på listen over installerte applikasjoner. Finner du ikke «MacDefender», se etter «MacSecurity» eller «MacProtector».

* Dra applikasjonen til søppelbøtta og tøm den med en gang.

* Du må også fjerne «MacDefender» fra å listen over programmer som starter automatisk når du logger inn. Dette gjøres ved å starte konto-administrasjon: «Applications» -> «System Preferences» -> «Accounts» eller søk på «Accounts» i Spotlight.

* Klikk på din konto på venstre side, velg «Login Items» og velg «MacDefender» (evt. «MacSecurity» eller «MacProtector») og klikk minus-knappen for å fjerne dem.

* Ferdig! For å være sikker på at du ikke blir infisert igjen om du bruker Safari gå til Safari-innstillingene og velg «General»-fanen. Fjern krysset på innstillingen «Open safe files after downloading». Den samme funksjonen finnes på nær sagt alle nettlesere under innstillinger, men er som regel ikke på som standard.

Fortsatt usikker på hvordan du går frem? Se her:

Kilder:
CultofMac
CultofMac

Det er lett å avslutte programmer med Activiry Monitor. Merk ønsket program og trykk på den store rød knappen oppe til venstre.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse