Samsungs Series 5

Annonse


Google-laptopene klare

Googles nettsky-baserte Chrome OS er endelig klart for offentligheten, og to bærbare som kjører operativsystemet er nå blitt annonsert. Det er Samsung og Acer som er først ute med maskinene, og de har faktisk fått et eget navn: Chromebooks.

Hastighet
Det at de kjører Chrome OS innebærer at alt egentlig foregår gjennom Chrome-nettleseren, og man benytter webapplikasjoner i nettskyen. Dette betyr lynrask oppstart, glimrende ytelse og jevnlige oppdateringer som gjør hele systemet raskere og mer effektivt.

Lettvektere
Google har egne spesifkasjonskrav for Chromebooks, og Samsungs Series 5 kjører på Intel Atom N570-brikke, har 2 GB RAM, 16 GB SSD, batteri som varer 8.5 timer, 12.1 tommers skjerm, WiFi og 3G, 1 megapiksel webcam og et typisk utvalg med tilkoblinger.

Acer slipper en maskin med litt mindre skjerm (11.6 tommer) og lit svakere batteri (6 timer), men ellers er spesifikasjonene nokså tilsvarende.

Annonse


Sommerlansering
Chromebook vil være tilgjengelig for bestilling gjennom Amazon fra 15. juni, og de selges faktisk ikke bare i USA. Flere europeiske land vil også selge maskinene, og enda flere følger i de kommende månedene. Det blir interessant å se om en nettsky-basert operativsystem faktisk blir en suksess. Vi følger med.

Kilder:
Google
Google Chromebooks
Amazon