Mark Zuckerberg kan glede seg over utrolige tall.

Annonse


Bare flaks at det gikk bra

Facebook har, for å si det mildt, fått klager på behandlingen av personvern tidligere.

Kunne endt i katastrofe

Hullet som nå er tettet kunne ført til en massiv PR-katastrofe for selskapet om annonsører hadde oppdaget hullet tidligere.

Det er ikke småsaker Facebook har tettet, ifølge Symantec: Tredjeparts-applikasjoner hadde tilgang til brukeres profiler, bilder og chat.

I tillegg var det mulighet for tredjeparts-apps å skrive meldinger og systematisk hente inn personlig informasjon, dette ifølge Symantecs blog.

Annonse


Symantec kom til redningen

Du kan trolig puste lettet ut, i hvert fall om vi skal tro Symantecs Nishant Dosh. Symantec informerte Facebook om hullet den andre uken i april:

«Heldigvis fant aldri tredjepart ut at de hadde tilgang til denne informasjonen. Vi har rapportert denne feilen til Facebook som har utført korrigerende tiltak for å bidra til å eliminere dette problemet».

Ga tilgang til hemmelige nøkler

Person-informasjonen fra Facebook-brukerkontoer kunne hentes ut fordi Facebook lekket «access tokens» til tredjepart, dette er typisk applikasjoner som spill og butikker som integreres i Facebook-nettsiden.

I et intervju med The Wall Street Journal forklarer Facebook at de har tettet hullet som i realiteten kunne ha blitt misbrukt av 100 000 Facebook-apps.

Hver dag installeres det hele 20 millioner Facebook-applikasjoner, ifølge tall fra Facebook. Det er ingen tvil om at Facebook, men en stor dose rein flaks, har unngått det som kunne blitt en gigantisk personvern-skandale.

Facebook forsikrer at ingen data har havnet i feil hender, men for å være helt sikker: Bytt Facebook-passord.

Kilder:
Symantec

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse