google-street-view-car

Annonse


Slutt for tysk Street View

Debatten har gått høyt i Tyskland om Google Street View. Tyskerne er med sin spesielle historie med nazismen og DDR skeptiske til overvåking og snikfotografering.

Grense på tre meter
Det lyktes imidlertid ikke å stoppe Google i rettsapparatet. Dermed kan søkemotoren fortsette som før med å kjøre rundt og ta bilder av bygninger i tyske byer.

Forutsetningen er likevel at de ikke tar bilder på mindre enn tre meters hold. Og at ansikter blir skravert ut. Samt at alle som har et hus de ikke ønsker skal være avbildet, får dette strøket fra Street View.

Blir ikke flere bilder
Dette blir så vanskelig for Google at de rett og slett gir opp hele Tyskland. De karakteristiske Google-bilene med kameratårn på taket blir dermed ikke lenger å se i tyske byer, melder Searchengineland.com.

Annonse


Så langt har Google detaljerte bilder fra på 20 tyske byer. Disse vil ikke bli fjernet, men heller ikke oppdatert. Og bilder fra andre tyske steder vil ikke bli tatt.

Frankrike neste?
Neste stopp kan bli Frankrike. For også her møter Google så sterk motstand at de vurderer å gi seg. Nylig ble de ilagt en bot på 768 000 kroner for å ha krenket privatlivet til franskmennene.

Norge begynner nå å bli godt dekket av Street View, og protestene har knapt vært hørbare her i landet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse