En tidlig norsk testversjon av Mac OS X Lion.

Annonse


Alt du ikke visste om norske Mac OS Lion

I artikkelen Slik fungerer nye Mac OS X her på ITavisen avslørte vi de viktigste endringene i Lion, men det er også endringer i andre deler av OSet som kommer til sommeren.

Lion – En stor-oppgradering

En ITavisen.no-leser har skaffet til veie en testversjon av norske Mac OS X Lion og avslører flere spennende endringer i det kommende OSet.

Alt mer tyder på at Lion blir et langt mer brukervennlig OS enn sin forgjenger Snow Leopard.

Mer likt iOS på mange områder

Dette kommer blant annet til syne i Apples «Om denne maskinen»-app der man nå informerer brukeren om hvilken type minne som passer i maskinen. Endelig, vil nok mange mene, det er en jungel med minnetyper der ute.

Annonse


I tillegg er det lagt til mer informasjon om maskinen og enkel tilgang til support-informasjon.

Mer stilrent

«Om denne maskinen» viser nå også en mye lekrere oversikt over hva du bruker diskplassen til, presentert på samme grafiske stil som i iOS, intet sjokk det, altså.

Hurtigvisningen er ikke lenger gjennomsiktig, men har en lys aluminiumsfarget bakgrunn.

Slik oppleves Lion

Testeren beskriver oppgraderingen som en positiv opplevelse, men presiserer at installasjonen ikke kjører fra interndisk, men en FireWire 800-disk og at ytelsen derfor ikke er optimal:

«Jeg tror ikke jeg får full utnyttelse av hastigheten, men har lest på diverse forum for utviklere at mange er positive over hastigheten! Siden dette også bare er en utviklerversjon, kan det kanskje hende at hastigheten blir forbedret ytterligere?»

Slik oppleves Lion

Det eneste testeren er misfornøyd med er Finder (Explorer/Utforsker i Windows). Testeren bruker Path Finder som en erstatning til Finder. Path Finder støtter faner, Drop-Box og utvidelser.

Mer om Path Finder her.

«Jeg vil si dette er en solid og verdig oppgradering til Snow Leopard.
Apple har ikke laget noen revolusjon med Lion, men har satt større fokus på Touch, sikkerhet og laget et litt mer moderne og stilrent design», konkluderer testeren.

Annonse