Robert Soloway har sonet nesten tre år i fengsel for å ha druknet verden i uønsket e-post. Nå vil han starte et nytt og bedre liv.

Annonse


Han plaget deg hver eneste dag

Robert Soloway (31) har sonet ferdig en tre år lang fengselsstraff og lover han er ferdig som spammer.

10 trillioner spam-epost

I løpet av sin spam-karriere var han ansvarlig for utsendelse av utrolige 10 trillioner spam-epost.

Facebook har blitt stort i løpet av de 3 årene bak murene, en tjeneste Soloway til nå ikke har hatt mulighet til å teste:

«Jeg har aldri logget meg på Facebook før, men jeg hører det er bra. Når det gjelder epost har jo Facebook dette innebygget».

Annonse


Facebook-spam neste?

Et slikt utsagn kan få det til å gå kaldt nedover ryggen til enhver person som håper og tror at Facebook e-post forblir spam-fritt.

Men Soloway hevder han er reformert og at han har lagt livet som spammer bak seg.

Startet på nyhetsgrupper

Den tidligere spam-kongen hadde en tøff oppvekst med et sviktende sosialt liv, depresjon og tourettes-syndrom. Redningen ble en Apple-maskin som ble flittig brukt til nyhetsgrupper.

Senere startet han å selge personlige eiendeler på nett, men når disse tok slutt fant han ut en annen måte å tjene penger på.

Tjente store summer i ung alder

Soloway startet å masse-utsende epost til ukjente personer der han ba om samleobjekter som han så solgte videre.

Denne måten å tjene penger på ble avhengighetsskapende for tenåringen, spesielt fordi han dro inn hundrevis av dollar hver eneste uke.

Slik startet spam-helvete

I en alder av 17 satt han sammen en spam-pakke og solgte den for 149 dollar.

Pakken inneholdt den nødvendige programvaren for masseutsendelse av epost. På 90-tallet var nettet ville vesten og få visste hva spam var, det endret seg som kjent fort.

Kilde:
Wired

Se også digi.no

Annonse