Thunderbolt gir ufattelige hastigheter når man arbeider med store datamengder og prosessering av store video-feiler.

Annonse


Se hastigheten du ikke trodde var mulig

Vi visste Thunderbolt er i en helt annen liga enn dagens mest utbredte standarder, men slike hastigheter som dette må man nesten bare se for å tro.

Utrolig teknologi, selv i kobberversjon

De nye MacBook Pro-modellene, for de som enda ikke har fått det med seg, er utstyrt med Apple og Intels Thunderbolt-teknologi (tidligere arbeidsnavn Light Peak).

Det er snakk om kobberversjonen av teknologien, men glem det, for dette er en plattform som leverer utrolige hastigheter og har en teoretisk makshastighet på 10 Gbit i sekundet.

Dette demonstreres

I demonstrasjonen er nye MacBook Pro koblet til en Promise NAS via en Thunderbolt-kabel som også er koblet til en Apple CinemaDisplay med DisplayPort-tilkobling (Thunderbolt støtter mini DisplayPort).

Annonse


I klippet demonstreres to ting: filkopiering fra Promise NAS til MacBooken og streaming av svært mange 1080p-klipp samtidig til NAS og CinemaDisplay.

Se demonstrasjonen

Klippet på 4.5GB flyttes i en hastighet på 800 MB i sekundet. Det er rundt 8 ganger mer enn hva som tidligere var mulig på en helt vanlig laptop. Å kopiere 4.5GB tar 15 sekunder.

Med Final Cut Pro skal fire forskjellige video-filer settes sammen. I demonstrasjonen under sendes filene fra MacBooken til NASen og videret til CinemaDisplay-skjermen med miniDisplayPort-tilkobling.

MacBooken klarer altså å streame fire 1080p-kllipp med en eneste kabel.

Kilde:
Engadget

2-24-11-intel-thunderbolt-600

Annonse