Nå er det offisielt

Elop og Ballmer er nok gode venner, Elop har nemlig tidligere jobbet for Microsoft. Nå er han Nokia-sjef og bruker Ballmers OS Windows Phone i sine nye mobiler.

Nå er det altså ikke lenger et rykte: Nokia inngår samarbeid med Microsoft.

Nokia-mobiler med WP7 et faktum

Det «strategiske samarbeidet» betyr i praksis at Microsoft blir hovedleverandør av programvare til Nokia-håndsett. Det finske selskapet vil nå skifte sitt hovedfokus fra Symbian og MeeGo til WP7.

Når det er sagt dør hverken Symbian eller MeeGo på dagen.

Annonse

MeeGo lever videre

Begge OS skal leveres på mobiler dette året, men i et lengre tidsperspektiv på forbrukermarkedet, er det Microsofts OS som blir gjeldende.

MeeGo blir et åpen kildekode-OS og et slags eksperiment-OS på nye enheter og formfaktorer.

Underholdning og søk også med

Ikke bare skal programvaregiganten levere operativsystemet, men også søkemotoren Bing, underholdningsplattformen Xbox Live og kontorpakken Office.

Microsoft skal også levere annonseplattform til mobilene via adCenter. Når det gjelder karttjenester blir Nokia Maps gjeldende.

En tøff kamp for Nokia og MS

Nokia-innhold og applikasjonsbutikk smelter sammen med Microsoft Marketplace.

Når vi kan håpe å se de første Nokia-mobilene med Microsofts nye OS står det ingenting om i pressemeldingen, men vi forventer å vite mer neste uke.

Og plutselig var ikke markedet lenger like fragmentert. To OS forsvinner i realiteten (MeeGo og Symbian) og erstattes med Windows Phone 7 som blir nødt til å kjempe mot to OS-plattformer med svært godt fotfeste i markedet: iOS og Android.

Les også ITavisens kommentar om samarbeidet.

Kilde:
Nokia Pressemelding

Se også DinSide.no og digi.no.

Annonse
Annonse