Ingen god dag på «jobben» for hackeren Waninkoko som i går lanserte pirat-firmware som gjorde mange konsoller til en svart brødboks.

Annonse


I dag gråter PS3-piratene

Griske pirater kastet seg over pirat-CFWen (Custom Firmware) som ble lansert i går rundt lunsjtider. Minutter senere var krisen ett faktum.

Farlig pirat-programvare

Problemet med pirat-firmwaren var at den trolig ikke var testet grundig nok av skaperen, Waninkoko.

Først kom det rapporter på at hacken gjorde Slim-utgavene av Sonys konsoll til en murstein, dvs. en ødelagt ubrukelig boks (populært kalt «bricking»).

Ga seg ikke

Likevel fortsatte piratene å installere CFWen på en rekke forskjellige revisjoner av konsollen, svært ofte med det resultatet at konsollen ikke lenger ville starte.

Annonse


Det har kommet diverse forslag til løsninger for murstein-konsollene, men det er usikkert hvor stor suksess-rate de har.

Fører til økt PS3-salg

«Jeg vet allerede at jeg gjorde en stor feil», innrømmet senere skaperen av pirat-CFWen, Waninkoko, på Twitter.

Problemet med slik jailbreaking er at for å få nedlastede spill til å fungere må firmwaren operere dypt inne i konsollens hjerte. Med andre ord: skjer det noe feil medfører det ofte fatale konsekvenser.

En ting er ihvertfall sikkert og det er at Sony, uansett kommende utbredt piratkopiering og hacking, er at de helt sikkert vil selge noen ekstra konsoller de kommende ukene og månedene.

Kilder:
PSX-scene.com
Waninkoko

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse