Park Chan wook under filmingen av hans nye film.

Annonse


Kjendisregissør lager film med iPhone

Den koreanske regissøren Chan-wook Park går nye veier når han skal filme sin nye film, «Night Fishing». Han filmer faktisk hele filmen kun med iPhone 4.

Flere fordeler
Park har uttalt at han valgte å prøve seg fram fordi iPhone er liten og fleksibel, og det gjør det enklere å skape vinkler man ikke kunne tidligere.

Det ble brukt ti modeller som ble plassert hver for seg for å gi variasjon av vinkler, tre av dem ble styrt av Park selv.

Fri prosess
– Mine tidligere filmer har alltid vært veldig gjennomarbeidet, og så filmet akkurat som man tenkte tidligere. Med denne filmen følte jeg at det var en mer fri prosess, og alle fikk fram sin mening, sier Park til Reuters.

Annonse


Park nevner at han også gjorde valget for å prøve seg fram med et lavere budsjett, da han vet at det kommer en tid hvor han ikke lenger vil kunne bruke like penger på filmene sine.

Hevn og mord
Park er for de fleste kjent for filmen Oldboy, hvor en mann søker hevn etter å ha vært kidnappet i 15 år.

Filmen skal hete Paranmanjang (Et liv fullt av opp og nedturer, fritt oversatt), og vil som Parks tidligere filmer handle om en mann som sliter med livet sitt samtidig som han er innblandet i et mord. Den vil være 30 minutter lang, og lanseres først kun i Korea senere denne måneden.

Kilde:
Reuters

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse