Dette er «Mission Control» som blir å finne i nye MacOS. I salg fra sommeren 2011.

Annonse


Her er alt du ikke fikk med deg

Apple tok et stort skritt når de i går lanserte MacOS’ svar på App Store (kommer innen 90 dager til Snow Leopard), men hva er egentlig Apple «Mission Control» og hvordan fungerer Mac-FaceTime?

Nye MacOS henter inspirasjon fra iOS

For første gang har Apple smeltet sammen det de har lært av App Store og iOS sammen med den gamle traveren MacOS. Kombinasjonen er en slags hybrid av ny og gammel operativsystem-tradisjon.

Nye MacOS Lion er Apples forsøk på å gjøre noe nytt, men samtidig beholde det gode gamle OS-brukergrensesnittet, men med full støtte for multitouch.

Apple har nye funksjoner for å gjøre nye MacBook Air (med tradisjonell MacBook-touch) og Mac enklere å bruke, blant annet ved å gjøre det enkelt å holde orden på applikasjoner kjøpt i Mac Store. Funksjon er døpt «Mission Control».

Annonse


Mission Control samler alt på ett sted

«Mission Control» blir viktig i nye MacOS Lion, som kommer sommeren 2011. Funksjonen samler nemlig følgende funksjoner vi er vant til fra tidligere MacOS-versjoner i ett og samme vindu:

* Exposé.
* Dashboard.
* Spaces.

Henter funksjoner fra iOS

«Mission Control» samler ikke bare de gamle funksjonene nevnt over, men også appene du kjøper fra Mac Store (som kan brukes på alle din egne Macs, uten ekstra kostnad) kan du navigere til og bort fra, også når disse appene kjører i fullskjerm.

«Mission Control» samler like Mac Store-applikasjoner ved siden av hverandre og det er støtte for mapper gjennom Launchpad, akkurat på samme måte som i iOS.

lion_app_store20101020

FaceTime nå til Mac og i beta

FaceTime ble lansert i beta-utgave i går kveld. Last ned her (krever Mac OSX 10.6.4 eller nyere). Poenget med FaceTime er enkelt å kunne ringe andre Macs og ikke minst iPhone 4 og nyeste iPod Touch.

FaceTime bruker Apple ID-innlogging og du bruker derfor samme epost til å kontakte venner og bekjente.

En interessant liten detalj er at selv om du lukker FaceTime-applikasjonen, kjører tjenesten i bakgrunnen som standard. Fin funksjon dette siden alle kan nå deg til enhver tid, men heldigvis kan den også deaktiveres:

How To Turn Off FaceTime For Mac

Aggressiv prising?

I går ble også nye MacBook Air lansert, ryktene stemte for en gangs skyld og Jobs skrøt av en aggressiv prisstrategi på disse nye, lette maskinene.

Den største greia med de nye maskinene er at den tradisjonelle harddisken er byttet ut med flash-lagring (SSD).

Dette betyr at maskinen kaldstarter MacOS på rundt 15 sekunder og kan slappe av i dvale i 30 dager før den tar kvelden.

Dette koster den i Norge

Mens amerikanerne kan kose seg med MacBook Air fra 999 dollar (5700 kroner), må vi nordmenn ut med hele 8490 kroner for den billigste maskinen (nesten 3000 kroner mer) med kun 2GB minne, 64GB lagringsplass og en LED-skjerm på 11″ skjerm (LED).

Maskinene er trolig på Apples lager i nederland da Apples norske nettbutikk oppgir leveringstiden til 1-2 arbeidsdager. Nye MacBook Air leveres med iLife 11 innbakt i prisen.

Interessant detalj: Apple har valgt å legge ved en spesialdesignet USB-minnepine for gjenoppretting av de nye MacBook Air-maskinene.

nocd
(Ill.: TechCrunch)

Engadget-redaktør Joshua Topolsky pakker opp nye MacBook Air:

Mer om Mac OSX Lion hos Apple.com.

Alle priser og spesifikasjoner finner du her: store.apple.com.

Se hele presentasjonen fra i går kveld hos Apple.com.

Kilder:
Gizmodo
Gizmodo
TechCrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse