En doning som denne ble slutten for eieren av Segway-selskapet, milliardæren Jimi Heselden.

Annonse


Segway-eieren drept på Segway

En doning som denne ble slutten for eieren av Segway-selskapet, milliardæren Jimi Heselden.Den britiske milliardæren Jimi Heselden omkom søndag på sin egen eiendom i West Yorkshire i Storbritannia, melder The Daily Mail.

Heselden er kjent som mannen bak Segway – kjøredoningen som ble lansert i 2001 og som skulle bli et miljøvennlig alternativ til bil og motorsykkel. Heselden tok over selskapet tidlig i 2010.

Mistet kontroll
Heselden ble funnet død under en skrent på sin egen landeiendom, sammen med sin Segway.

I følge politiet er det uklart hva som har skjedd. Men de mistenker ikke at noe kriminelt har skjedd, og antar at Heselden skulle kjøre seg en tur på sin favorittdoning da han mistet kontrollen og kjørte utfor stupet.

Annonse


Etter alt å dømme har han omkommet i fallet. Han ble 62 år gammel.

Velgjører
Heselden var kjent som en samfunnsbevisst velgjører, og ga store summer til en rekke veldedige formål. Dette var imidlertid ikke noe han likte å snakke om.

Segway er forbudt å bruke på offentlig vei både i Norge, Storbritannia og en rekke andre land. Den er derimot tillatt i USA. I Tysklands hovedstad Berlin er den stadig å se som transportmiddel for turister på sightseeing i byen.

Populær hos IT-folk
Segway er tillatt å bruke innendørs, også i land der den ikke kan brukes på veinettet. Kjøretøyet ses ofte på større messer – også i Norge.

Tohjulssykkelen med det karakteristiske styret på stang har en spesiell status blant IT- og teknologiinteresserte.

Annonse