Oppfordringen til å lese forfatteren Ayn Rand dekker hele USA.

Annonse


Verdens største budskap

Drømmer du om å si din ærlige mening ut over hele landet?

Da kan du følge eksempelet til amerikaneren Nick Newcomen.

Fra California til New York
Han tok bilen og kjørte i 30 dager og 19 695 kilometer over hele USA (minus Alaska) for å skrive seg inn i historien som mannen som klarte å lage verdens største tekstbudskap.

Resultatet ble «Read Ayn Rand» skrevet med store bokstaver fra California i vest til New York i øst, og fra Montana i nord til Texas i sør.

Annonse


Ekstrem markedsliberalist
For de som ikke vet hvem Ayn Rand er, så kan vi forklare at det dreier seg om en amerikansk kvinnelig forfatter som levde fra 1905 til 1982.

Rand er kjent som den amerikanske høyresidens fremst ideolog, og sto for en nærmest kompromissløs, dogmatisk markedsliberalisme.

Ikke noe for hjemlige SV-ere og tilhengere av partiet Rødt, med andre ord.

Brukte GPS-logger
Når det gjelder måten budskapet er laget på, brukte Newcomen en såkalt GPS-penn. Eller rettere sagt en GPS-logger kalt Qstarz BT-Q1000X. Det vil si at han plottet inn alle stedene han kjørte på et Google Maps- kart ved hjelp av satellittnavigasjon.

Dette er noe hvem som helst kan gjøre. Men det er ikke hvem som helst som gidder i å kjøre i et så nøyaktig uttenkt mønster at ruta dukker opp som lesbare bokstaver…

Tidligere hadde den svenske kunstneren Erik Nordenskar rekorden i GPS-budskap, med en tegning som strakte seg over store deler av jordkloden. Han skal ha foretatt den omfattende verdensomseilingen med skip og trailere fra det internasjonale spedisjonsfirmaet DHL.

Men seinere har Nordskar måttet innrømme at han slett ikke reise, men bare «faket» det hele på skjermen.

Dermed er det en Ayn Rand-tilhenger som sitter på rekorden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse