Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Seagates nye Momentus XT SSD-disk får Photoshop til å gå 10 ganger raskere, melder brukere. (Ill.: Seagate)

– Seagate har rett

Hybrid-disk får fart på maskinen.

Seagates nye Momentus XT harddisk har et lite innebygget SSD-minne på noen få Gigabyte.

80 prosent raskere
I følge Seagate betyr går hybrid-disken 80 prosent raskere enn en tradisjonell 7200 RPM-disk, og at en maskin med Momentus XT om bord starter nesten like raskt som en maskin med full SSD-disk.

Nå ser det ut som om Seagate kan ha rett. For påstandene bekreftes langt på vei av en uavhengig kilde.

Kjappere for hver gang
Amnesiablog har foretatt en grundig test av disken, og funnet ut at ytelsesforbedringen er formidabel i forhold til disken som satt i testmaskinen fra før.

Det ser i tillegg ut til at maskinen går raskere jo mer du bruker den. For resultatene blir bedre for hver gang man kjører testprosessene – trolig fordi disken «lærer».

Oppstart på 37 sekunder
Ved fjerde forsøk startet maskinen på 37 sekunder når den var slått helt av. Til sammenligning tok denne prosessen to minutter med den gamle harddisken

Ved oppstart fra dvale var maskinen opp og gikk på 22 sekunder, mot ett minutt og 50 sekunder med den gamle løsningen.

Hjelper med tunge programmer
Også tunge programmer starter kjappere, ser det ut til. Powerpoint kommer opp på to sekunder, mot 20 sekunder med tradisjonell disk. Photoshop er oppe på 4,3 sekunder, mot hele 45 sekunder med den gamle disken.

Seagates nye Momentus XT-serie kommer både i 3,5 og 2.5-tommers format. I Norge koster de fra ca. 750 kroner til litt over tusenlappen, avhengig av lagringskapasitet og formfaktor.

Stikkord: harddisk, ssd