Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er ikke så smart å rappe en iPhone med sanntidssporing via GPS... (Ill.: navigadget.com)

GPS avslørte iPhone-tyv

Ble tatt etter ti minutter.

Lommetyver som vurderer å stikke av med en iPhone bør nok tenke seg om to ganger. Hun eller han kan nemlig risikere å bli avslørt av telefonens navigasjonsteknologi.

Syklende tyv
I San Francisco kunne politiet i går fortelle om en syklende tyv som mandag ettermiddag stjal en iPhone fra en tilfeldig kvinne han passerte på fortauet.

Problemet var bare at dette er San Francisco, USAs IT-hovedstad. Dette er byen der Apples kommende iPhone-modeller blir gjenglemt på ølbule, og der du nær sagt på annet hvert gatehjørne møter din tekniske framtid.

Testet sporing
Kvinnen som fikk frastjålet telefonen holdt nemlig på å teste ut et nytt system for sanntidssporing av iPhone. Dermed kunne både hun og politiet følge med på tyvens videre sykkeltur gjennom San Franciscos gater.

Etter ti minutter kunne politiet plukke ham opp. Tyven ble at i varetekt, mistenkt for grovt tyveri og oppbevaring av tyvegods.

Kan også «se» og «høre»
– Dette minner meg om en raner som kommer inn i banken under en sikkerhetstest, sier telefonens eier David Kahn.

Kahn hadde bedt kvinnen som ble utsatt tyveriet om å ta med seg telefonen, slik at han kunne teste det nye sporingssytemet, som blir utviklet primært for politi og forsvar.

Programvaren har også mulighet til å bruke mikrofon og kamera til å følge med på hva som skjer der telefonen befinner seg. Men Kahn valgte å ikke skru på disse funksjonene, i frykt for å vekke tyvens oppmerksomhet.

Stikkord: gps, iphone