Hopp til navigasjon Hopp til innhold
apple-wwdc-2010-152-rm-eng

Alt om iPhone 4

Kommer til Norge neste måned.

Og det var det for denne gang. iPhone 4 og iOS4 annonsert på årets Jobs-keynote.

Alt om iOS 4 leser du her og her.

Kommer i juni til 1300 kroner

Her er prisene: 199 dollar (1300 kroner) for 16GB og 299 dollar (2000 kroner) for 32GB. iPhone 4 kommer i hvit og svart. iPhone 4 kommer er i salg fra 24. juni, forhåndsbestilling fra 15. juni. 3GS-prisen dumpes til 99 dollar (650 kroner).

Norge er som vanlig ikke med i gruppen med de første landene som får den nye mobilen. Følgende er først ute: USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Japan. Når den kommer til Norge er ikke annonsert, men det vil nok ta noen måneder.

Rettelse: iPhone 4 lanseres i Norge neste måned. Noen dato er ikke spikret.

iOS4 lanseres 21. juni og blir gratis til iPhone 3G, 3GS samt iPod Touch. Apple demonstrerte også hvordan iPhone 4 lages. Der blir det forklart at de har laget glass som er 30 ganger hardere enn plastikk. Forhåpentligvis er den enda mer ripesikker og samler mindre fett.

One more thing…

iPhone 4 har frontkamera og får derfor selvfølgelig videokonferansemuligheter. Jobs ringte Apples sjefsdesigner John Ive for å demonstrere.

Videokonferanseprogrammet er døpt FaceTime og støtter kun WiFi i år og kun iPhone 4 til iPhone 4. Man kan bare spekulere i hvorfor 3G ikke støttes allerede nå. AT&Ts nettverksproblemer?

Microsoft på iPhone, iOS 4 lanseres snart

Flere søkemotorer blir å finne i iOS4. Inkludert Microsoft med Bing! Samt Yahoo og Google. Jobs: – Microsoft har gjort en strålende jobb med denne. Sjekk det ut, det er ganske kult.

iOS4 er snart klart til forbrukerne, mens utviklere kan laste ned gold master-kandidaten allerede i dag. Vi tipper diverse fildelingsnettverk kommer til å servere denne om få timer.

Dette er noen av selskapene skal bruke iAds, den nye reklameplattformen og teknologien Apple har utviklet til iOS4:

Nissan, Citi, Unilever, AT&T, Chanel, GE, Liberty Mutual, State Farm, Geico, Campbells, Sears, JC Penny, Target, Best Buy, Direct TV, TBS, og Disney.

iBooks (og en PDF-leser) kommer til iPhone og iPod Touch. Kjøp en bok på iPad og du kan lese den gratis på iPhonen eller Touchen din gratis.

Årsaken til nettverksproblemene?

Jobs ber alle om å sette fra seg laptopene og skru av WiFien. Heldigvis for oss nekter Engadget å gjøre som Jobs sier og skrur på 3Gen.

iPhone OS4 døpes om til iOS 4.

iPhone 4 får gyroskop

iPhone 4 får gyroskop. Dette betyr at mobilen blir enda mer presis til gaming med gyroskop-maskinvaren pluss akselerometeret.

Jobs gikk fra å demonstrere gyroskopet til igjen å snakke om kameraet. Apple går fra 3 til 5MP i nye iPhone. Jobs: – Megapiksler er fint, men det er ikke alt. iPhone 4 har lyssensor. Og selvsagt: iPhone 4 handler opp bedre skjerm og hva er da mer naturlig enn HD opptak?

720p opptak i 30 fps med en-klikks deling, tap to focus samt innebygget videoredigering. Videoredigeringen blir forøvrig langt mer avansert. iMovie kommer nemlig til iPhone og det blir grundig demonstrert.

«Isn’t that awesome? So iMovie for iPhone… you’ll be able to buy this for $4.99… if we approve it».

iPhone 4 med ny skjermteknologi

Jobs poengerer at iPhone 4 har noe kalt Retina Display. Dette er teknologi som gjør det mulig å firedoble antallet piksler noe som igjen fører til langt skarpere tekst og bilder.

Jobs skulle akkurat til å demonstrere litt surfing, men har overraskende nok problemer med å få nye iPhone til å fungere. Uvant for Apple som alltid pleier å få unnagjort alt uten tekniske problemer. Trolig kan skylden legges på nettverket. Noen i salen ropte ihvertfall “Verizon!” (Apple har avtale med AT&T).

Guitar Hero kommer til iPhone

Så var det altså offisielt: iPhone 4 finnes og er mer eller mindre identisk med prototypen Gizmodo fikk tak i for mange uker siden.

Jobs: – Dette er den tynneste smartphonen på planeten og den er 24 prosent tynnere enn 3GS. Du synes kanskje designet ser lite Apple-aktig ut. En av grunnene skal være at sidene på mobilen nå fungerer som en del av antennen. Forhåpentligvis vil dette gi en bedre 3G-opplevelse.

Spesifikasjonene:
* Micro SIM
* Frontkamera med LED blitz
* Volumkontroller
* 9.3 mm.
* 3.5″ IPS skjerm
* 960×640 oppløsning
* 800:1 kontrast (4 ganger mer enn 3GS)
* 78 prosent av pikslene til iPad
* A4 chip
* Maks 32GB minne
* 802.11n WiFi
* Gyroskop
* 720p vidoeopptak i 30 FPS, 5MP kamera, 5x digital zoom

Batterilevetid:
* 7 timer taletid (3G)
* 6 timer 3G-surfing,
* 10 timer WiFi-surfing
* 10 timer med video
* 40 timer musikkavspilling

apple-wwdc-2010-206-rm-eng

apple-wwdc-2010-170-rm-eng

Guitar Hero kommer til iPhone

Activision er tilstede på WWDC 2010 og lanserte Guitar Hero til iPhone og iPod Touch (hva, ikke iPad?). – Vi har perfeksjonert gameplayet, hevder utviklerne. Guitar Hero er tilgjengelig i amerikanske app store akkurat nå og koster 3 dollar.

Også Farmville er på vei til App Store og skal være tilgjenglig i slutten av juni.

Forklarer App Store

Jobs forsvarer Apples godkjenningsprosess og hevder media svartmaler bildet.

– 95 prosent av alle apps godkjennes i løpet av en uke, forklarer Jobs og forklarer at hovedgrunnen til at en app blir avvist er at den ikke fungerer som beskrevet av utvikler, bruker en ikke-Apple godkjent API eller at den rett og slett kræsjer.

Startet showet med iPad-skryt

Lysene er av og det er ventet at Jobs skal entre scenen om få minutter og skryte av iPad-tallene. Jobs har entret scenen og i typisk WWDC-tradisjon åpnet han med tall: over 5200 utviklere er med på årets WWDC 2010.

Jobs startet ikke overraskende å snakke om iPad. Vi venter på iPhone 4G, Jobs! Mer iPad-reklame. Vi venter med å oppdatere til det er noen nyheter.

Følg med!

Om vi ikke tar veldig, veldig feil står iPhone 4G (iPhone HD?) på menyen i dag sammen med iPhone OS 4.0.

Steve Jobs entrer klokken 19:00 scenen i San Fransisco for å avsløre teknoverdens minst hemmeligholdte produkt: iPhone 4G. På dette tidspunkt vil det være et større sjokk om det ikke kom noen ny iPhone enn om Jobs sier han legger opp som Apple-sjef.

I tillegg til iPhone 4G og fokus på iPhone OS 4 (lanseres dette i kveld?) kommer det trolig ny maskinvare. Magic Trackpad ble avslørt rett før lunsj i dag norsk tid og det er sannsynlig at Mac Pro oppgraderes med kraftigere maskinvare.

Vi tror også at Apple avslører en gratis-versjon av MobileME. Også ny Safari er ryktet.

Flere Apple-rykter i forkant av WWDC 2010 hos ITavisen.no.

Kilde:
Engadget

Stikkord: 4g, Apple, iphone, magic trackpad