McAfee VirusScan 10

Annonse


Derfor kræsjet tusenvis av XP-maskiner

ITavisen.no kunne i går melde at McAfee hadde rullet ut en farlig antivirus-oppdatering. ZDNets Ed Bott har gjennom en anonym person fått tilgang til et dokument som forklarer hva som gikk galt.

– Grunnleggende kvalitetskontroll fraværende

Nå har det lekket et dokument som angivelig skal være fra selskapet til en anonym forretningskunde der de forklarer at helt grunnleggende sikkerhetssjekker av .dat-filen ikke ble gjennomført.

Flere bedrifter i statene er rammet og det anslås at titusener av PCer med Windows XP SP3 ble lammet og gjort ubrukelige. Om det hele ender med et erstatningskrav og McAfee ikke kan gjemme seg bak produktets EULA kan det bli svært dyrt for sikkerhetsselskapet.

– Katastrofal krisehåndtering

Bott hevder McAfees krisehåndtering har vært katastrofalt dårlig. Det var nemlig ingen informasjon eller beklagelse å finne på sikkerhetsselskapets nettside når Bott skrev sin sak.

Annonse


Nå har selskapet riktignok en beskjed til sine kunder. En liten tekst på høyre side på forsiden. Bott spekulerer i om selskapet håper at kundene skal glemme. Det tror vi nok saken er for stor til.

Deler av dokumentet kan leses hos ZDNet.

Kilde:
ZDNet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse