ipad

Annonse


iPad eller netbook?

iPad og netbooks sikter seg inn på det samme forbrukermarkedet, men hvem av dem er kjappest?

Apple vs. netbooks

Når Apple viste verden iPad for første gang gjorde de det helt klart hva de synes om netbooks. Disse små billige maskinene tok virkelig markedet med storm, spesielt i em tid med store økonomiske utfordringer.

iPad har programvare optimalisert for maskinvaren, mens netbooks kommer med litt forskjellig maskinvare og Windows 7. De aller fleste netbooks kjører dog Intels Atom-CPUer. iPad har Apples egen A4-chip.

Netbooken i Cnets test har typiske netbook-spesifikasjoner:

Annonse


* Atom N450 CPU
* 1.66GHz
* 1GB RAM (nesten fire ganger så RAM som i iPad)
* Windows 7

Hvem er kjappest?

Det er ikke lett å sammenligne disse to produktene, men denne testen gir en liten indikasjon på hvilke områder de forskjellige produktene er best.

Faktisk brukte netbooken (Safari) og iPad (Mobile Safari) like lang tid å laste opp Cnets forside, 5.4 sekunder. iPad brukte 23.1 sekunder å starte opp kaldt, mens netbooken brukte 50.5. Klar seier til iPad der altså.

Soleklar JavaScript-seier

Når det kommer til en mer generell test som kan kjøres på alle type enheter og som ikke er optimalisert spesielt for noen av dem stikker netbooken av med en soleklar seier.

SunSpider JavaScript benchmark ble nemlig fullført i løpet av 2.272 ms. på netbooken, mens iPaden brukte hele 12.591 ms. Apple skryter av at iPad-opplevelsen er milevis foran en netbook. Det gjenstår å se hva forbrukerne kommer til å velge.

Kilde:
Cnet

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse