Apples advokat sa Jobs sjokkerte verden når han viste frem iPhone i 2007, og at Samsung siden den gang har brukt alle sine krefter på å kopiere designet.

Annonse


Netcom avslører iPhone-problem

ITavisen.no kan avsløre at den dårlige 3G-opplevelsen til iPhone-kunder i Norge i stor grad trolig skyldes Apples mobil. Avsløringene kommer i kjølvannet av ITavisens etterforskning av 3G-situasjonen i Norge.

En antennefeil?

En Netcom-ansatt ITavisen.no har vært i kontakt med forklarer at flere tester har avslørt at Apples mobil har dårlig antenne:

«Skal ikke si at NetCom er best på 3G-dekning, men det er nok heller den gemene hops oppfatning av at «oioioi, jeg har en iPhone, da får jeg inn signaler helt som normalt og kanskje bedre enn normal», som er grassalt feil. Det er en kjensgjerning at iPhone er verdens kuleste dritt-telefon; antennemessig».

Kan være programvarefeil

Netcom er ikke sikker på om det er en maskinvarefeil eller en programvarefeil, men personen vi har vært i kontakt med gjør det helt klart at selskapet opplever langt mer negative tilbakemeldinger fra iPhone-kunder:

Annonse


«Det kan for all del er mulig at det er en SW-feil, slik som Apple tror selv, så det er veldig lite fastsatt hva som virkelig er feilen. Men at vi opplever flere klager på dekning fra iPhone-kunder og selv opplever lavere styrke på 3G-signaler som med andre telefoner på samme sted viser høyere styrke – that’s a fact», forklarer personen til ITavisen.no.

Har rettet firmware tidligere

At det er et programvareproblem har det tidligere vært spekulasjoner rundt. Denne saken fra AppleInsider datert 20. august 2008 beviser at Apple tidligere har lansert en iPhone-oppdatering (2.0.2) som skulle gjøre 3G-opplevelsen bedre.

Dette er nå to år siden. Den nyeste iPhone-programvaren er i skrivende stund 3.1.3.

Ble friskmeldt i 2008

At Apples mobiler blir beskyldt for å gi dårlig dataflyt er intet nytt. Allerede i august 2008 kunne ITavisen.no rapportere at iPhone 3G har et alvorlig feil og at «mandagseksemplarer» gir svakt signal».

Dette er altså to år siden nå og det er vel lite trolig at det var snakk om mandagseksemplarer, selv om det sikkert har vært enda dårligere dekning tidligere noe som blant annet har blitt forbedret med programvareoppdateringer.

Noen dager senere i august 2008 målte svenske teknikere iPhone 3G og kom frem til at signalene er normale og at det ikke finnes noen designfeil i mobilen som gjør at den er dårligere til å ta inn 3G enn andre mobiler.

Kan være programvarefeil

«Den har helt normale verdier, forklarer Magnus Franzén. iPhone ble også testet mot SE P1 Og Nokia N73 og signal-forskjellene var ikke store. P1 var litt bedre på å ta imot signaler, og N73 litt bedre på å sende», het det i saken fra to år tilbake. Denne uttalelsen går stikk i strid mot hva vår kilde hevder er en gjengs oppfatning hos Netcom om at iPhone er dårligere.

Det er godt mulig Apples mobil har normale verdier når alt fungerer som det skal og signalet er tipp topp.

Det virker som om mobilen har problemer med å skifte mellom Edge og 3G i tillegg til å få problemer når dekningen er dårlig. Skifter den først til Edge hjelper det ofte sjeldent om 3G-dekningen kommer tilbake igjen.

Netcom: – iPhone ikke mye dårligere

Apple (og Steve Jobs) har så langt ikke svart på ITavisens spørsmål, men Netcom kommenterer saken og innrømmer at Apples mobil faktisk er litt dårligere på mottak:

«Tester viser at antennen på iPhone ikke er mye dårligere enn på andre telefoner, men vi registrerer noen henvendelser på dette som vi tar videre med Apple.»

Faktisk har 3G-debatten definitivt ikke lagt seg siden lanseringen av iPhone 3G i juli 2008. På Apples eget offisielle supportforum er det fire (her, her, her og her) tråder med til sammen 138 sider med diskusjoner rundt problemet. Det siste innlegget er i skrivende stund datert 3. mars 2010.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse