aged

Annonse


Denne kjører Android og Ubuntu

HTC Touch Pro 2 er en bra mobiltelefon rent maskinvareteknisk, men den leveres med mobil-OSet Windows Mobile 6.5, et OS de fleste regner som utdatert og kronglete.

– Det meste fungerer bra

Nå har mobilen fått nytt liv. Det er utviklere hos XDA som har laget en versjon av Googles mobil-OS Android til HTCs kraftige smartphone.

Kjernefunkjoner som å ringe, sende SMS og surfe fungerer bra, men GPS og Bluetooth må man vente litt lenger på. Dette er tross alt en mobil som er laget for et helt annet operativsystem.

Kan installeres allerede nå

Du kan installere Android du også, men husk at garantitiden trolig brytes. Det eneste man trenger å gjøre er å flytte filer til lagringskortet eller man kan installere en CAB-fil.

Annonse


Etter at dette er gjort er det bare å kjøre HaRET (en Linux-bootloader) fra minnekortet og programmet starter Android på rundt 2 minutter. Langt mer detaljerte instruksjoner finner du nede på denne siden.

Også Ubuntu

Er du en hardbarka Linux-nerd er drømmene dine nå hørt. Ubuntu kan nemlig kjøres på Touch Pro 2. Det er hackerutvikleren sebbo90 som har klart å få Linux-OSet til å kjøre på HTCs mobil. Dette fungerer også med Sony Ericssons Xperia X1.

Lyst å bruke Ubuntu? Ikke noe problem på HTC Touch Pro 2.

Man laster ned 200MB, pakker det ut til mobilen og kjører medfølgende .exe-fil. Få minutter senere kan man boltre seg i et helt åpent operativsystem. Det er imponerende å se (i klippet under) hvor kjapt det faktisk fungerer og hvor nyttig det er å kunne bruke OpenOffice sammen maskinvare-tastaturet.

Mer om hvordan man selv tester det her.

Kilder:
Pocketnow
Pocketnow

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse