Wikipedia er ikke tilgjengelig fra onsdag til torsdag.

Annonse


Wikipedia kan få «bullshit-filter»

Wikipedia er ikke tilgjengelig fra onsdag til torsdag.
(Ill.: Wikipedia)
Den tyske organisasjonen Pan 2010 Labarbeider for å begrense plagiat og hærverk på nettet.

Vil hjelpe Wikipedia

– Vandalisme har alltid vært ett av Wikipedias største problemer. I dag lukes vandalisme for det meste ut manuelt, ved hjelp av frivillige. Og forskningen på automatisk avdekking av vandalisme er fortsatt i sin spede barndom. Derfor er det viktig at vi utvikler systemer som kan hjelpe Wikipedia, heter det på organisasjonens nettside.

Stor konkurranse

Nå har organisasjonen, med midler fra den amerikanske søkemotoren Yahoo!, utlyst en stor konkurranse om hvem som kan lage den beste tekniske løsningen for å hindre at feil informasjon når verdens mest brukte nettleksikon.

Liten premie

I september vil resultatene bli presentert på CLEF-konferansen i Padua, Italia. Prremien er fattige 500 euro (om lag 4000 norske kroner), så direkte rik blir ikke vinneren.

Annonse


Om Pan 2010 Lab får inn nok gode forslag, kan det for første gang komme til å foreligge et effektivt «bullshit-filter» som uten hjelp av mennesker kan fjerne feilinformasjon, hærverk og ren avskrift.

Sliter med norsk

Det finnes allerede flere slike systemer i dag, men de er ikke spesielt effektive. Blant annet sliter de med å forholde seg til andre språk enn engelsk.

Dette vil Pan 2010 Lab endre på. De vil ha filtre som klarer alle versjoner av Wikipedia-artikler, også norsk.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse