Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Holden Lenz (her 13 måneder) kan nå danse videre til sin favorittlåt, i ftrygg forvissing om at moren hans er økonomisk i stand til å gi ham en fremtid... (Ill.: YouTube)

Baby vant mot platebransjen

Får lov til å danse til Prince-låt likevel.

Holden Lenz (her 13 måneder) kan nå danse videre til sin favorittlåt, i ftrygg forvissing om at moren hans er økonomisk i stand til å gi ham en fremtid...
(Ill.: YouTube)
I juli 2007 skrev ITavisen om småbarnsmoren Stephanie Lenz fra San Francisco la i god tro ut et 29 sekunders video av den lille sønnen sin på YouTube.

Liten Prince-fan

Det skulle hun aldri ha gjort. Sønnen er Holden er nemlig stor Prince-fan, og danset av hjertens lyst til den gamle hitlåten «Let’s Go Crazy».

Dette falt plateselskapet Universal tungt for brystet. De beordret videoen trukket, og YouTube lystret.

– Familietrakassering

Moren til sak mot YouTube og Universal for det hun mente var familietrakassering.

Nå har moren vunnet saken. En distriktsdommer i California har tilkjent henne både retten til å legge ut videoen og saksomkostningene.

Kan komme til å svi

Dommen åpner for at moren går et steg videre. Hun kan nemlig saksøke platebransjen for utilbørlig inngripen i morens rettigheter.

Dette kan komme til å svi skikkelig på pungen til Universal, som etter diverse fusjoner og oppkjøp nå er verdens største plateselskap.

Etter alt å dømme vil Universal søke et forlik og betale Lenz en rund sum for å unngå ytterligere dårlig publisitet og skyhøye bøter.

Her er for øvrig videoen striden handlet om:

Kilde:
Reuters.com

Stikkord: platebransjen, riaa, youtube