windows7-boxart-art_37712d

Annonse


Microsoft tilbakeviser dårlig Windows 7-ytelse

windows7-boxart-art_37712d
(Ill.: Microsoft)
Gårsdagens utspill fra programvareselskapet Devil Mountain Software får Microsoft til å svare.

– 7 ikke noe særlig bedre enn Vista

Microsoft har lagt om stilen. Selskapet er langt mer utadvendt enn tidligere og svarer kritikerne sine. Ofte etter få dager.

Denne gang er det sjuerns ytelse som får det glatte lag av selskapet Devil Moutain Software. Mer spesifikt: selskapet hevder at Microsofts nye OS tar opp for mye minne og at dette går utover ytelsen. Selskapet hevder at XP bruker halvparten så mye minne som 7.

Microsoft forklarer

Programvarehuset går langt i å si at Windows 7 ikke er noe særlig bedre enn Vista, selv om de fleste mener akkurat dette.

Annonse


Nå går teknikksjef Daniel Akenine hos Microsoft ut og forklarer de generelle og vage påstandene til Devil Mountain.

– Windows 7 er bygget for å utnytte minne bedre og det er ikke noe mål i seg selv å la minnet være uutnyttet. Samtidig skal man få med seg at OSet slipper minnet fri når andre programmer behøver det.

– Windows 7: minst like bra som XP

En av de som definitivt ikke er enig i at Windows 7 er like tregt som Vista er Johan Henningsson som er nettverksteknikker i den svenske kommunenen Hørby:

– Våre erfaringer enn så lenge er at mange av de maskinene som ikke hadde klart Windows Vsita fungerer bra med Windows 7. Henningsson er med rette ikke noe særlig overrasket over at sjuern krever mer enn XP:

– All ny grafikk og de nye funksjonene tar mer ressurser. Det hadde vært merkelig ellers, men Windows 7-maskiner fungerer minst like bra som når de var installert med Windows XP. Uansett hva alle eksperter og tester sier.

ZDnets Adrian Kingsley-Hughes forklarer her hvorfor han mener tallene fra Devil Mountain ikke er til å stole på.

Har du lyst til å bruke din maskin i Devil Mountain Sofwares test meld deg inn på xpnet.com.

Kilde:
IDG.se

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse