Amax_windows7

Annonse


– Windows 7 bruker for mye minne

Amax_windows7En analyse utført av Devil Mountain Software viser at Windows 7 bruker dobbelt så mye minne som åtte år gamle Windows XP.

– Bruker alt minnet

Det er ingen overraskelse at et nytt OS Krever mer arbeidsminne enn et gammelt ett, men ifølge Devil Mountain Software er det snakk så mye høyere krav at det går ut over ytelsen på mange maskiner.

Analysen avslører at 86 prosent av alle maskiner med Windows 7 bruker 90 til 95 prosent av maskinens minne. Dette er ifølge selskapet en direkte årsak til dårligere ytelse. Av de maskinene som bruker XP ble kun 40 prosent av minnet brukt. Selskapet mener altså at sjuern makser ut minnebruken og at dette igjen fører til dårligere ytelse.

– Gir dårligere ytelse

– Sett ut fra et ytelsesperspektiv så har høy minnebruk en direkte påvirkning på maskinens ytelse, forklarer Craig Barth fra programvarehuset.

Annonse


Rapporten til selskapet går stikk i strid mot tidligere saker om at Windows 7 kjører helt fint på gammel maskinvare (og maskiner med 96MB minne) og under visse forhold enda bedre enn åtte or gamle Windows XP.

Windows 7-maskiner har mer minne

Dessuten påpeker Barth at maskiner som selges med sjuern ofte har mer minne enn eldre maskiner med XP. I snitt hadde Windows 7-maskiner 3.3GB ram, mens XP-maskiner i snitt hadde 1.7GB.

Analysen er hentet fra 23 000 maskiner koblet til XPnet, et nettverk som måler ytelsen til maskiner drevet av Devil Mountain Software.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse