Jobs og Gates intervjuet i forbindelse med All Things D-messen i 2007.

Annonse


Slik omtalte Gates Steve Jobs

Har du noen gang lurt på hvordan verdens mektigste person i teknologibransjen reagerte når Apple sikret seg iTunes-avtalen? Allerede i 2003 visste Microsoft at Apple hadde skaffet seg en utrolig avtale.

Comes-rettsaken

Nå som flere epost fra april 2003 har lekket har du mulighet til akkurat det. Det er to epost. Den ene fra Gates som fortsatt var Microsoft-sjef i 2003 og den andre er fra Jim Allchin, Windows plattformsjef frem til tidlig 2007 (han gikk av samme dag som Vista-lanseringen fant sted).

I rettsaken Comes vs. Microsoft (der Microsoft igjen ble anklaget for monopol-virksomhet) beordret dommeren offentliggjøring av 3000 dokumenter, en av disse dokumentene er Gates reaksjon på iTunes og hans meninger om Apple-sjef Steve Jobs..

Gates: – Jobs klarer å fokusere

Jobs og Apple kapret nemlig en svært lukrativ avtale med platebransjen, en avtale ingen andre, heller ikke Microsoft var i nærheten av. I eposten funderer Gates på hvordan Jobs klarte det og omtaler iTunes som «pretty good».

Annonse


Blant annet heter det i eposten: «Steve Jobs klarer å fokusere på de få tingene som virkelig gjelder, skaffe til veie folk som virkelig skjønner brukergrensesnitt og markedsføre ting som revolusjonerende», skriver Gates og fortsetter: «denne gang har han brukt talentet sitt til å skaffe en bedre musikk-lisensavtale enn noen andre».

– We are smoked

Jim Allchin sendte en langt kortere epost der han nærmest kapitulerer: «1. Hvordan fikk de musikkselskapene til å bli med på dette? 2. We are smoked».

Gates skriver også i eposten fra 2003 at selskapet hans nå er nødt til å skaffe til veie en like god avtale og et like godt grensesnitt for å servere musikk. Så langt kom aldri Microsoft. Zune-spillerne ble aldri noen suksess, heller ikke Zune HD som har fått god kritikk.

Ikke før nå i 2010 ryktes det at Windows Mobile og musikktjenesten Zune skal smeltes sammen. Produktet skal vistnok være et helt nytt OS og nye mobiler. Sjansen er stor for at Ballmer avduker dette 15. februar. ITavisen.no følger saken.

Alle dokumentene fra rettssaken finner du her (PDF). Hele eposten fra Gates finner du her.

Kilde:
Groklaw.net

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse