Til tross for at IE 6 ble misbrukt av hackere til å angripe Google hevder Microsoft likevel at de har den sikreste nettleseren på markedet.

Annonse


Microsoft: – IE sikrere enn Firefox

Til tross for at IE 6 ble misbrukt av hackere til å angripe Google hevder Microsoft likevel at de har den sikreste nettleseren på markedet.Det har vært mye kritikk rettet mot Internet Explorer de siste dagene. Nettleseren får delvis skylden for et hackerangrep mot Google.

– IE mest sikker

Det er en feil i gamle Internet Explorer 6 som skal ha blitt misbrukt for å angripe Google. Nå svarer Microsoft på anklagene:

– Nettoeffekten av å bytte bort IE er at du kommer til å få en mindre sikker nettleser. Risikonivået for IE er minimal sammenlignet med Firefox og andre konkurrerende nettlesere, hevder Microsofts Cliff Evans. Evans er Microsofts sikkerhetssjef i Storbritannia.

– Større risiko med andre nettlesere

Evans hevder også at om man bruker andre nettlesere enn IE så åpner man opp for nye sikkerhetsproblem. – Sannheten er at sjansene er minimale. Selv om du bruker IE6 må du besøke en nettside som inneholder den ondsinnede koden, hevder Evans.

Annonse


Samtidig hevder Evans ikke overraskende at selskapets Internet Explorer 8 er den sikreste nettleseren på markedet og at angrepet mot Google har blitt blåst ut av alle proporsjoner. Samtidig har det nå blitt kjent at både Tyskland og Frankrike nå advarer mot å bruke Internet Explorer.

Kilder:
Techradar
v3.co.uk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse