Asus er blant de første som kan levere små laptoper med Intels nye Atom-prosessor.

Annonse


Nå blir mini-laptopene enda bedre

Det var Intels Atom-prosessor som satte i gang netbook-revousjonen i 2008.

Ny generasjon
Nå kommer endelig selskapet med en ny generasjon prosessorer for små, lette bærbare maskiner.

De to nye brikkesettene har fått navnene N450 og NM10 Express, og kommer i nye netbook-modeller så tidlig som i begynnelsen av januar.

Integrert grafikk
Disse prosessorene har vært kjent en stund, og har gått under navnet Pine Trail. Men det er først nå de for alvor blir rullet ut kommersielt.

Annonse


Det nye med Pine Trail er at grafikkortet nå er integrert med resten av prosessoren, tilsvarende det vi har sett i flere år på laptoper i vanlig størrelse. Også minnekontrolleren er bygget inn i brikken.

60 prosent mindre
Dette har fordeler både når det gjelder størrelsen og ytelsen. Brikken er 60 prosent mindre enn brikkene som sitter i dagens mini-laptoper.

Også batterilevetiden er vesentlig forbedret. Strømforbruket er 20 prosent mindre enn i dagens modeller, og en netbook med Pine Tree-prosessor forventes å ha en levetid på bortimot åtte timer på én batterilading (med strømsparing på).

2010 et nytt netbook-år
En av de første maskinene ut er Asus Eee PC 1005PE, en oppdatert utgave av den gamle traveen som har gått under navnet Seashell.

Men flere maskiner er ventet å følge etter på nyåret. Bransjen forventer tydeligvis at også 2010 – i likhet med året som gikk – skal bli et netbook-år.

Kilde:
CNet News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse