4.2-versjonen av firmware for Nintendo Wii kan ødelegge konsollen, påstår Wii-bloggere.

Annonse


Farlig å oppdatere Wii

4.2-versjonen av firmware for Nintendo Wii kan ødelegge konsollen, påstår Wii-bloggere.Nintendos siste oppgradering av spillkonsollen Wii ser ikke ut til å være helt vellykket.

Det går fram av spillblogger for Wii-plattformen på nettet.

Får feilmelding

Oppgraderingen er sluppet for å fjerne muligheten til å kjøre homebrew og annet uautorisert materiale på maskinen. men i følge bloggerne får også de som ikke har fiklet med konsollen sin trøbbel etter oppdateringen.

De får beskjed om at konsollen er modifisert, selv om den vitterlig ikke er det. I tillegg opplever de trøbbel med å lese disker.

Annonse


Ikke oppdaget i Norge

En administrator på det offisielle Nintendo-forumet techforums.nintendo.com sier at de som opplever slike problemer kan sende inn sin Wii-konsoll til reparasjon.

Den norske Nintendo-importøren har så langt ikke fått inn meldinger fra kunder som opplever uregelmessigheter.

– Må ta regningen selv

– Jeg har ikke hørt om den saken ennå, men på generelt grunnlag har vi et eget serviceverksted i Larvik som tar inn både spill og maskiner for reparasjon, forteller Kirsti Danielsen i Nintendo-importøren Bergsala til Dagbladet.no.

Hun sier at garantien bare dekker feil som Nintendo står ansvarlig for. Skulle Wii-en være tuklet med, vil reparasjonen måtte utføres for kundens egen regning.

Uansett er det sikkert lurt å vente med oppdateringen til Nintendo får rettet eventuelle feil i den nye firmwaren.