Farlig å oppdatere Wii

4.2-versjonen av firmware for Nintendo Wii kan ødelegge konsollen, påstår Wii-bloggere.

4.2-versjonen av firmware for Nintendo Wii kan ødelegge konsollen, påstår Wii-bloggere.Nintendos siste oppgradering av spillkonsollen Wii ser ikke ut til å være helt vellykket.

Det går fram av spillblogger for Wii-plattformen på nettet.

Får feilmelding

Oppgraderingen er sluppet for å fjerne muligheten til å kjøre homebrew og annet uautorisert materiale på maskinen. men i følge bloggerne får også de som ikke har fiklet med konsollen sin trøbbel etter oppdateringen.

Annonse

De får beskjed om at konsollen er modifisert, selv om den vitterlig ikke er det. I tillegg opplever de trøbbel med å lese disker.

Ikke oppdaget i Norge

En administrator på det offisielle Nintendo-forumet techforums.nintendo.com sier at de som opplever slike problemer kan sende inn sin Wii-konsoll til reparasjon.

Den norske Nintendo-importøren har så langt ikke fått inn meldinger fra kunder som opplever uregelmessigheter.

– Må ta regningen selv

– Jeg har ikke hørt om den saken ennå, men på generelt grunnlag har vi et eget serviceverksted i Larvik som tar inn både spill og maskiner for reparasjon, forteller Kirsti Danielsen i Nintendo-importøren Bergsala til Dagbladet.no.

Hun sier at garantien bare dekker feil som Nintendo står ansvarlig for. Skulle Wii-en være tuklet med, vil reparasjonen måtte utføres for kundens egen regning.

Uansett er det sikkert lurt å vente med oppdateringen til Nintendo får rettet eventuelle feil i den nye firmwaren.

Annonse
Annonse