psystar-open3-20090318-500

Annonse


Nå kan du sette Apple til veggs

Det er lenge siden Apples image som den snilleste gutten i klassen forsvant. I dag framstår selskapet som en rå monopolist, både sett med flere lands myndigheters øyne og mange forbrukeres øyne.

OS X på PC

Ett av selskapene som har fått merke Apples pisk er Psystar . Dette selskapet leverer helt ordinære, PCer med Apples operativsystem OS X om bord – stikk i strid med Apples ønske om at bare maskiner med deres eget merke på skal kjøre OS-et.

Apple gikk naturlig nok rettens vei, og Psystar tapte så det suste.

Annonse


På krigsstien

Kort tid etter gikk selskapet konkurs, for så å gjenoppstå for en måneds tid siden.

Nå er selskapet virkelig på krigsstien mot Apple. De går nå til motsøksmål mot Apple for å ha svertet både selskapet selv, dets leder og ansatte.

Og for virkelig å sette kniven på strupen har de fått advokaten sin til å ta ut et såkalt litigation-søksmål, noe som tilsvarer et injuriesøksmål i Norge.

Inviterer alle til å stille spørsmål

I en slik sak skal alle relevant utsagn og påstander fra den saksøkte fram i lyset.

Dette har Pystar valgt å gjøre på en høyst original måte. Selskapet inviterer nå alle til å komme med spørsmål til Apple, slik at de kan få et best mulig grunnlag.

Svarer med advokatprat

Apple er kjent for konsekvent å ikke svare på spørsmål fra presse og publikum. De fleste henvendelser som gjelder mer enn banale brukervansker blir møtt med advokatprat. Ett eksempel er familiefaren som opplevde at datterens iPod eksploderte. Han fikk tilbud om erstatning, mot å holde kjeft.

Apple har flere ganger brakt ubehagelige bloggere med gode kilder innen selkapet til taushet. Det mest kjent eksempelet er Thinsecret.com, som la ned etter et forlik bare partene kjenner innholdet i.

Under press fra flere hold

Apple er for øvrig i hardt vær også på annet hold. Amerikanske myndigheter etterforsker nå Apple og deres telepartner AT&T etter at Googles IP-telefoniprogram Google Voice ble nektet innpass i App Store.

Samtidig har en gruppe forbrukere i Louisiana gått til massesøksmål mot Apple etter at selskapet lovte dem MMS på iPhone, uten at de fikk det.

Annonse


Annonse


Annonse