Winmdows 7 slutter

Annonse


– Windows 7 kjører på 96MB minne!

«Alle» har vært klare over at Windows 7 er langt mer lettdrevet enn Windows Vista, men dette overgår de alle forventninger.

Mange prøver seg på gammel maskinvare

Networkworld.com har snakket med flere som har installert Windows 7 på svært gammel maskinvare (og nyere netbooks).

I kjølevannet av Windows 7 RC og nå RTM-versjonen har det dukket opp en slags subkultur som prøver å installere Microsofts nyeste operativsystem på svært gammel maskinvare. Selv om minimumskravene fra Microsoft er høyere enn Vistas kjører Windows 7 mye bedre på gammel (og ny) maskinvare enn Vista og også faktisk åtte år gamle Windows XP.

Kjører som bare det

Nå er det ikke verifisert, men et forummedlem på flere Windows-nettsider hevder å ha kjørt OSet på en 700MHz Pentium III-laptop med 256MB ram.

Annonse


En annen hevder å kjøre sjuern på en maskin fra rundt 1997 med 266MHz Pentium II-CPU og 96MB RAM (!) og et skjermkort med 4MB minne.

– Bedre enn XP Home

Neowin.net-medlem «Volvoshine» har en Compaq med 1.4GHz Celeron M CPU, 512MB RAM, 60GB harddisk (4,200 rpm) og et Intel Extreme skjermkort på hovedkortet. Ytelsen er bedre enn XP skal vi tro bloggeren:

«Dette OSet kjører bedre og mer stabilt enn XP Home som denne maskinen ble levert med. Jeg installerte det på mindre enn 24 minutter. Oppstarten tar 1 minutt og 14 sekund. Det er ingen driverproblemer. Jeg klarte ikke å bruke Aero, men YouTube-klipp fungerer fint. Windows Media Center var tungt, men også dette kjørte fint».

«Volvoshine» legger til at han har installert Windows 7 på 20 maskiner og han mener forskjellen er som natt og dag. «Det føles så mye kjappere».

Mac-folket vil ha Windows 7

En annen Windows 7-bruker hadde vist OSet til flere av sine diehard Mac-fans:

«Jeg har allerede vist frem OSet til en helg gjeng med hardbarka Mac-folk der jeg jobber. De gikk ut og kjøpte nettbooks, noen av dem for å kjøre Windows 7».

Les alle de sprø maskinvaretestene her.

Kilde:
Networkworld

Annonse


Annonse


Annonse