Bare amerikanere på Topp 10-lista over verdens mest populære nettsteder.

Annonse


Disse nettstedene er mest populære

Hver måned legger nettmålingsselskapet ComScore fram statistikk over de mest populære nettstedene, både i USA og i resten av verden.

Facebook på fjerdeplass

Nå er juni-tallene klare. De viser hvor mange unike såkalte unike brukere hvert nettsted har. Målingene er basert på ComScores erfaringsmessig treffsikre målemetoder.

Det mest oppsiktsvekkende er at Facebook har økt så mye at de nå er verdens fjerde største nettsted. Hele 340 millioner brukere har det sosiale nettverket. Og bare den siste måneden fikk de 24 millioner nye brukere.

Google er vinneren

På toppen regjerer likevel Google, med underliggende nettsteder som Google Maps, Google Translate og ikke minst YouTube. Google-stedene nærmer seg nå 900 millioner brukere, og kan med stor sannsynlighet passere milliarden før året er slutt.

Annonse


Microsoft er nummer to – først og fremst med MSN-relaterte nettsteder og tjenester (blant annet web-delen av Messenger). Og ikke minst søkemotoren Bing!, som ble lansert i mai i år.

Wiki-triumf

Mer overraskende er det kanskje at Yahoo! har en tredjeplass. Denne portalen ligner riktig nok mer og mer på Google, med en lang rekke nettsteder og tjenester til nytte og underholdning. mange har likevel den oppfatningen at det bare er amerikanere som forholder seg til dem. Men det viser denne oversikten at slett ikke er tilfelle.

Wiki Media-nettstedene med Wikipedia i spissen er nummer 5. Nettleksikonet med en hel underskog av lokale «Wikis» har virkelig vokst seg stort siden oppstarten for snart ni år siden. Det er likevel først i de seinere åra at leksikonet har vokst fra å være et lite prosjekt for spesielt interesserte akademikere til å bli hele verdens kunnskapsbase.

eBay større enn Amazon

AOL er i likhet med Yhaoo og CBS Interactive heller ikke så kjent for oss nordmenn. Men den amerikanske veteranen er fortsatt verdens største nettoperatør, med stort og smått. Også her er det snakk om en haug med nettsteder, som hver i sær har stor trafikk.

Auksjonstjenesten eBay er verdens største bruktmarked, og det sier sitt at nettstedet nå er betydelig større enn verdens største nettbutikk Amazon, som må nøye seg med en niendeplass.

På tiendeplassen finner vi Ask Network, som blant annet står bak søkemotoren AskJeeves.com.

Her er listen i sin helhet:

1. Google/YouTube: 844 millioner
2. Microsoft/MSN: 691 millioner
3. Yahoo!: 581 millioner
4. Facebook: 340 millioner
5. Wikipedia: 303 millioner
6. AOL: 280 millioner
7. eBay: 233 millioner
8. CBS Interactive: 186 millioner
9. Amazon: 183 millioner
10. Ask Network: 174 millioner

Kilde:
TechCrunch.com

Annonse