Google Voice kom aldri til iPhone. Nå vil amerikanske myndigheter vite hvorfor.

Annonse


Etterforsker Google-nekt

USAs svar på det norske Post- og Teletilsynet, FCC (Federal Communications Commission) krever nå en forklaring a Apple etter at selskapet bannlyste programmet Google Voice fra sin App Store i forrige uke.

Kan bli alvorlig

FFC vil vite hvorfor Apple utestengte applikasjonen, og mistenker at grunnen var av konkurransemessig karakter.

For å avdekke dette har FCC nå satt i gang en etterforskning av saken. Dersom det skulle vise seg at Apple nektet Apple adgang for å hindre konkurranse fra for eksempel Googles eget mobile operativsystem Android, kan saken bli meget alvorlig for Apple.

Samrøre med AT&T?

FCC er spesielt opptatt av samspillet mellom Apple og AT&T, Apples samarbeidspartner på telesiden og det eneste selskapet som kan selge iPhone med abonnement i USA.

Annonse


Google Voice er en tjeneste som lar brukerne sende gratis SMS og ringe gratis eller veldig billig. Tjenesten er bare tilgjengelig i USA.

Frykt for IP-telefoni

Også IP-telefoniselskapet Skype har hatt problemer med å komme inn på App Store og dermed iPhone. Det tyske teleselskapet Deutsche Telekom sperret i april nettet sitt for Skype og annen VoIP (Voice over IP)-trafikk.

Offisielt var årsaken at prating på nettet tok opp for mye båndbredde, men mange mistenker at de egentlige årsaken er frykt for å tape penger på ordinær taletrafikk.

Kilde:
BetaNews.com

Annonse