ITavisen podcast - toppsakbilde

Annonse


Fikk patent på podcast

I rekken av underlige, amerikanske patenter kan vi dag bringe aller siste nytt på området:

Selskapet Volo Media har fått patent på det de kaller de grunnleggende mekanismene i podcasting, inkludert kundeabonnement på sendinger, automatisk nedlasting av media til en datamaskin, prioriterte nedlastinger med statusindikasjon, sletting av episoder og synkronisering av slike episoder til bærbare medieenheter..

På godt «norsk» podcast. Altså radioprogrammer på nettet som kan lastes ned å høres når lytteren vil.

Vil snakke med Apple

For de som nå måtte frykte at de må ut med store beløp til Volo Media hver gang de legger ut praten sin på nettet, kan vi berolige med at selskapet ikke har til hensikt å verken gjøre penger på eller å saksøke folk for bruken av patentet deres.

Annonse


De bekrefter derimot at de snakker med Apple for å få i stand en avtale som gjelder iTunes. Det var riktig nok ikke Apple som først lanserte uttrykket podcast, men gjennom iTunes gjorde de så mye for å markedsføre begrepet at det til slutt ble forbundet med dem.

Vil ikke henge noen

Samtidig er det et faktum uttrykket i seg selv bringer tankene i retning av en iPod – selv om en podcast jo kan nytes på spillere og maskiner fra alle andre fabrikanter.

Volo Media håper på å få kunder som ønsker ferdige podcast-løsninger, men vil som sagt ikke henge de som lager sine egne…

Kilde:
newteevee.com