Lyst på en ny VHS-spiller? Toshiba står klare til å selge deg en!

Annonse


Og nå – en ny VHS-spiller!

Tirsdag ble det kjent at Toshiba etter sigende kommer med en Blue-ray-spiller til høsten.

Dette til tross for at selskapet tapte kampen om HD-formatene som skal avløse DVD. De satset alt på sitt eget konkurrerende format HD DVD, et format som nå er dødt og begravet.

Toshiba uttalte i ettertid at de ikke ville lansere Blu-ray, og at de i stedet ville satse på å videreutvikle DVD. Det har de da også gjort med det såkalte XDE-systemet, som simulerer HD-kvalitet fra vanlig DVD.

Analog TV-tuner

Men nå – vi siger og skriver 2009 – klinker selskapet til med en flunkende ny VHS-spiller! Eller, rettere sagt, en VHS-spiller med DVD. Komplett med analog tuner i en tid der nesten alle industrialiserte nasjoner har gått over til digital-TV…

Annonse


For de som ikke er gamle nok til å huske VHS (ja, ITavisen får e-post fra folk under 10 år), så er det altså de gamle videokassettene som alle så film på inntil slutten av 1990-tallet.

Spilleren kan riktig nok ta opp både på DVD og VHS. Den kan overføre fra VHS til DVD dersom du har tatt opp filmen fra TV eller med eget kamera, men kjøpte VHS-er er etter alt å dømme sperret med det gamle, analoge Macrovision-systemet som overstyrer signalet.

Blu ray-pris

Dette er lett å komme rundt dersom du bruker separat VHS-spiller og DVD-opptaker. Men mye mer vrient dersom begge sitter i en boks, som her.

Prisen er sammenlignbar med Blu-ray (som nå ligger under 1500 kroner i Norge for de billigste modellene): like under 2000 kroner i Japan. Det er usikkert om spilleren vil dukke opp i Norge.

Kilde:
Toshiba.co.jp (via Google Translate).

Annonse


Annonse


Annonse