google-moon

Annonse


Utforsk månen med Google

Google gir seg ikke, og gjør Google Earth til stadig mer komplett oversikt over ikke bare vår planet, men også solsystemet. Fra før er det fritt frem for å utforske planeten mars, og nå, i forbindelse med 40-årsdagen for månelandingen, legger de ut detaljerte kart over nettopp månen.

Kartlagt
Dermed er det bare å velge “måne” fra en meny i Google Earth, og zoome inn på vårt nærmeste nabo. Der finner du ikke bare høyoppløselige bilder av månens diverse geografiske områder. Du kan også klikke deg inn på fotoer tatt av astronautene selv, som du kan panorere gjennom. Dessuten er 3D-modellene av landingsfartøy som er blitt stående igjen på planeten plassert på riktige steder.

I tillegg inneholder Google-månen flere videoklipp, og to animerte turer som viser astronautenes ferd, komplett med stemmenarrasjon.

Et must for alle romfartsinteresserte altså.

Hvis du ikke har Google Earth, kan du laste det ned her.

Annonse