tiburon

Annonse


Vil fotografere hver eneste bil

I den eksklusive småbyen Tiburon like utenfor San Francisco er folk lei av at ukjente bilister kjører innom for å glo. Byen med 9000 søkkrike innbyggere ligger helt ned mot San Francisco-bukta, og regnes som ett av verdens dyreste steder å bo.

Fotobokser for alle

Innbyggerne kan ikke hindre at noen kjører inn i byen, men de vil gjerne vite hvem det er som besøker dem. Sånn for sikkerhets skyld. Det kan jo dreie seg om innbruddstyver på spaningsferd eller annen uhumsk virksomhet.

Borgermester Peggy Curran har derfor bestemt at absolutt alle kjøretøyer som kommer inn i byen skal avfotograferes og numrene registreres i en database.

– Ikke interessert i hvem du er

Dette vekker naturlig nok liten begeistring i et personvern-bevisst USA. Men Curran bedyrer at hun ikke er det minste interessert i hvem du er, så lenge du har rent mel i posen.

Annonse


– Så lenge du ikke ankommer i et stjålet kjøretøy eller gjør noe kriminelt mens du er her vil vi ivareta anonymiteten. Vi bryr oss ikke om hvem du er og vet vi heller ikke hvem du er, sier hun til Yahoo Tech/AP.

Rikinger vil være i fred

Google har tidligere fått bråk når de har kjørt inn i rikmannstrøk for å fotografere hus til sin Street View-tjeneste.

Mange av de som bor slike steder ønsker å være mest mulig i fred – både fra innbruddstyver og nysgjerrige forbipasserende.

Annonse


Annonse


Annonse